Mucenici moldovenesti

de ana in Dulciuri, 9 Mar 2011 | 4149 vizualizari

 

Am facut in fiecare an ,dar buni ca acesti niciodata.Reteta by Laura Laurentiu putin adaptata!Laura saru'mana!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 300 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 20 gr drojdie
  • coaja rasa de lamaie
  • Ne mai trebuie:
  • miez de nuca macinat
  • Ulei pentru masa de lucru
  • Pentru sirop:
  • 50 gr miere
  • 150 gr zahar
  • 100 ml apa
  • esenta de rom
  • scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Pregatim aluatul :Drojdia o dizolvam in putina apa calduta dupa care amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat fin.Odata framantat il lasam la loc cald pentru dospit cca .1 ora.


Intre timp preparam siropul :punem ingredientele intr-un vas si incalzim putin cat sa se topeasca zaharul.


Ne ocupam de formarea mucenicilor.Aluatul il impartim in 2 parti egale apoi fiecare parte o impartim in 10 guguloaie pe cat posibil de egale.Asa vom obtine 20 de bucati.(Reteta originala era cu cantitati duble ,ca sa iasa 40 cum cere traditia).


Intindem fiecare guguloi peste care presaram miez de nuca ,apoi rulam si ii dam forma de 8.Procedam asa cu toti.Ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt sii lasam cca 1 ora sa creasca,apoi ii coacem la foc mic .Cand au inceput sa se rumeneasca turnam siropul peste ei (mai oprim 1-2 linguri pentru uns)sii mai lasam la cuptor pana se rumenesc bine si siropul este absorbit.Cand sunt gata ii ungem cu siropul ramas si presaram nuca.


Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mirela0911 1

09.03.2011, 22:04

Arata bine

adry88 1

12.06.2011, 13:34

oana_pisicutza16 1

12.04.2012, 00:01

frumusei foc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti