Mucenici moldovenesti

de ana in Dulciuri, 9 Mar 2011 | 3347 vizualizari

 

Am facut in fiecare an ,dar buni ca acesti niciodata.Reteta by Laura Laurentiu putin adaptata!Laura saru'mana!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 300 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 20 gr drojdie
  • coaja rasa de lamaie
  • Ne mai trebuie:
  • miez de nuca macinat
  • Ulei pentru masa de lucru
  • Pentru sirop:
  • 50 gr miere
  • 150 gr zahar
  • 100 ml apa
  • esenta de rom
  • scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Pregatim aluatul :Drojdia o dizolvam in putina apa calduta dupa care amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat fin.Odata framantat il lasam la loc cald pentru dospit cca .1 ora.


Intre timp preparam siropul :punem ingredientele intr-un vas si incalzim putin cat sa se topeasca zaharul.


Ne ocupam de formarea mucenicilor.Aluatul il impartim in 2 parti egale apoi fiecare parte o impartim in 10 guguloaie pe cat posibil de egale.Asa vom obtine 20 de bucati.(Reteta originala era cu cantitati duble ,ca sa iasa 40 cum cere traditia).


Intindem fiecare guguloi peste care presaram miez de nuca ,apoi rulam si ii dam forma de 8.Procedam asa cu toti.Ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt sii lasam cca 1 ora sa creasca,apoi ii coacem la foc mic .Cand au inceput sa se rumeneasca turnam siropul peste ei (mai oprim 1-2 linguri pentru uns)sii mai lasam la cuptor pana se rumenesc bine si siropul este absorbit.Cand sunt gata ii ungem cu siropul ramas si presaram nuca.


Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mirela0911 1

09.03.2011, 22:04

Arata bine

adry88 1

12.06.2011, 13:34

oana_pisicutza16 1

12.04.2012, 00:01

frumusei foc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Mucenici - de post.