Mucenici moldovenesti

de Andreea Caroline in Piine, 10 Mar 2014 | 810 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1\2 pahar ulei
  • 1 pahar apa
  • 1\2 lingura zahar tos
  • 1\2 cub drojdie proaspata
  • coaja de portocala
  • 1 lingura cu miere
  • 1\2 lingurita sare

Pentru sirop:

  • 2 linguri cu miere
  • 4 linguri cu apa
  • 3 linguri cu miez de nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Amestecam intr-o cana drojdia cu zaharul pana rezulta o pasta ,la care adaugam apa calduta si 1 lingura cu faina.Lasam astfel drojdia sa creasca 30 minute.


Punem faina intr-un bol ,adaugam drojdia,mierea,sarea si coaja de portocala.


Incepem sa framantam aluatul adaugand putin cate putin uleiul cald.


Se framanta cel putin 15-20 minute.


Acoperim bolul si lasam la dospit pana ce aluatul isi va dubla volumul.


Luam din aluat bucati mici si le rulam in snururi ,le rasucim apoi in forma de opt.


Se coc in tava tapetata cu hartie de copt la 180 grade.


Intre timp fierbeti un sirop din apa si miere.


Treceti mucenicii copti prin sirop si apoi prin nuca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Andreea Caroline 1

10.03.2014, 20:25

Nici noi nu mai avem

_Alina_ 1

11.03.2014, 09:43

Andreea Caroline 1

11.03.2014, 20:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Desert mucenici unsi cu miere