Painea bunicii VanDoren's

de RuxyRux in Piine, 14 Feb 2011 | 3380 vizualizari

 

O paine de casa pufoasa si fooooaaarte gustoasa...si o reteta pe care bunica Van Doren's a lasat-o cand avea 90 de ani( pe mine sincer m-a impresionat povestea)...

 

INGREDIENTE

  • 3 cani apa calda( 600 ml)
  • 3 linguri drojdie uscata
  • 3 linguri sare( rase!!!)
  • 4 linguri ulei vegetal
  • 4 linguri zahar
  • 8 cani /900 gr faina
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painea bunicii VanDoren's:

Cerneti faina toata intr-un vas.



Luati din total 4 cesti de faina si puneti in vasul de framantat. Faceti o mica gropita in mijloc.


Adaugati drojdia , deasupra zaharul, apoi sarea pe margine, uleiul si apa. Amestecati bine si cand incepe sa se lege aluatul, usor, usor turnati si restul de faina amestecand foarte bine. Framantati atat cat sa incorporati bine faina( e posibil sa mai aveti nevoie de un pumn mic de faina in plus fata de cantitate).


Lasati sa dospeasca o ora la cald acoperind vasul cu un servet. Cand volumul s-a dublat impartiti aluatul in doua si puneti-l in doua tavi tapetate cu hartie de copt. Lasati sa creasca pana in marginea tavii si apoi dati la copt la cuptorul incins la 175 grade pentru 40-45 de minute.


Nu taiati niciodata painea fierbinte. Daca va este pofta mai bine rupeti bucati.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Painea bunicii VanDoren's" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

RuxyRux 1

16.02.2011, 08:01

Foarte buuuna doua zile la fel de pufoasa

mamaieelena 1

18.02.2011, 08:54

excelenta paine

RuxyRux 1

18.02.2011, 09:01

Foarte buna mamaie multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

O pizza de te lingi pe degete
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine cu seminte