Painea bunicii VanDoren's

de RuxyRux in Piine, 14 Feb 2011 | 3085 vizualizari

 

O paine de casa pufoasa si fooooaaarte gustoasa...si o reteta pe care bunica Van Doren's a lasat-o cand avea 90 de ani( pe mine sincer m-a impresionat povestea)...

 

INGREDIENTE

  • 3 cani apa calda( 600 ml)
  • 3 linguri drojdie uscata
  • 3 linguri sare( rase!!!)
  • 4 linguri ulei vegetal
  • 4 linguri zahar
  • 8 cani /900 gr faina
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painea bunicii VanDoren's:

Cerneti faina toata intr-un vas.



Luati din total 4 cesti de faina si puneti in vasul de framantat. Faceti o mica gropita in mijloc.


Adaugati drojdia , deasupra zaharul, apoi sarea pe margine, uleiul si apa. Amestecati bine si cand incepe sa se lege aluatul, usor, usor turnati si restul de faina amestecand foarte bine. Framantati atat cat sa incorporati bine faina( e posibil sa mai aveti nevoie de un pumn mic de faina in plus fata de cantitate).


Lasati sa dospeasca o ora la cald acoperind vasul cu un servet. Cand volumul s-a dublat impartiti aluatul in doua si puneti-l in doua tavi tapetate cu hartie de copt. Lasati sa creasca pana in marginea tavii si apoi dati la copt la cuptorul incins la 175 grade pentru 40-45 de minute.


Nu taiati niciodata painea fierbinte. Daca va este pofta mai bine rupeti bucati.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Painea bunicii VanDoren's" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

RuxyRux 1

16.02.2011, 08:01

Foarte buuuna doua zile la fel de pufoasa

mamaieelena 1

18.02.2011, 08:54

excelenta paine

RuxyRux 1

18.02.2011, 09:01

Foarte buna mamaie multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Focaccia