Bucte-paine pentru micul dejun

de Miha in Piine, 26 Sep 2009 | 5853 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 120 ml lapte caldut
  • 90 g unt topit
  • 3 oua putin batute
  • 1 lingura zahar pudra
  • 10 g drojdie uscata
  • 500 g faina
  • 1 lingutita sare
  • 40g unt topit pentru uns
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucte-paine pentru micul dejun:

Am pus toate ingredientele in ordine in cuva masinii de paine,la programul de framantare+dospire.

Dupa ce aluatul a dospit, il rasturnam pe masa infainata si il aplatizam cu mana, pana formam o foaie dreptunghiulara de aluat cu grosimea de 1 cm.
Rulam foaia obtinuta pe lungime,apoi taiem in 16 parti egale.Din fiecare bucatica de aluat formam o bila, cat mai rotunda posibil.
Ungem bine o tava patrata cu o parte din untul topit (din cele 40 g) dupa care punem in tava cele 16 bile de aluat.

Ungem bilele de aluat din abundenta cu unt topit, dar mai lasam o parte din unt pentru a unge si dupa ce dospeste.
Acoperim tava cu folie alimentara si lasam la dospit,in jur de-o ora.
Ungem cu untul ramas si dam la cuptorul incins la 180 de grade,pentru 25 de minute.

O paine tare buna si pufoasa!

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Bucte-paine pentru micul dejun" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine Elvetiana cu masline