Mucenici moldovenesti

de susu in Dulciuri, 6 Mar 2015 | 8279 vizualizari

 

sursa: Jamila cuisine cu mici modificari, rezultatul exeptional

 

INGREDIENTE

  • Maia:
  • 2 cubulete drojdie 50 gr
  • 2 linguri potrivite de faina
  • 1 lgt zahar un praf de sare
  • Aluat;
  • 1 kg faina buna
  • 450 ml lapte gras
  • 120 gr zahar
  • 3 oua de tara
  • 5 lg ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lgt coaja de portocale
  • 1 lgt coaja lamaie
  • Sirop:
  • 300 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 1 lgt coaja portocale
  • esenta de vanilie si rom
  • Pentru uns:
  • 1 ou + 1 galbenus
  • 1 lg lapte
  • Decor:
  • 2 lg miere
  • 1 lg apa calda
  • 200 gr nuca rumenita si macinata
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Ingredientele se scot de la frigider cu cateva ore inainte sa ne apucam de aluat.


1) Punem drojdia intr-un bol mic si o maruntim. Adaugam peste ea zaharul, sarea si putin lapte cald.Punem peste cele doua linguri de faina, amestecam, punem bolul sus si lasam 15 min la dospit.



2) Punem intr-un castron mare faina cernuta si la mijloc facem un gol mare in care punem ouale,coaja de citrice, zaharul si maiaua crescuta.



3) Incepem sa amestecam incorporand usor faina de pe margini. Adaugam treptat si laptele caldut nu fierbinte. Spre sfarsit punem si uleiul cald si framantam 10-15 min. Punem aluatul intr-un vas curat, acoperim cu un servet si punem sus la loc cald. Lasam la dospit 1-2 ore.



4) Scoatem aluatul pe blatul putin infainat si-l framantam doar cat sa iasa aerul din el.



5) Stergem blatul de faina, luam cate o bucata de aluat si o intindem in fir subtire pe care-l impletim in doua apoi unim capetele.Rezulta un colacel rotund pe care-l incrucisam obtinand un 8.La intinsul aluatului ne ajutam de ulei caldut intins pe palme ca sa nu se lipeasca aluatul de blat.



6) Asezam mucenicii in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt, ii acoperim cu servet si-i mai lasam la crescut 15 minute.



7) Programam cuptorul la 150 de grade pentru 15-20 de minute. Dupa ce au crescut ii ungem cu amestecul de ou si lapte si-i dam la cuptorul incalzit pana se rumenesc usor. Se face testul cu scobitoarea si cand iese curata se scot imediat. Rezulta niste mucenici pufosi, aromati si delicioasi.

8) Punem la fiert apa cu zaharul lasam doua trei clocote, punem coaja de citrice si esentele, acoperim si inchidem focul. Strecuram lichidul de coaja de portocala si ungem ficare mucenic cu ajutorul unei pensule.



9) Ii lasam pe o tava sa se insiropeze bine, mie imi plac foarte insiropati. Puneti cam 2-3 linguri la un mucenic si daca mai trebuie mai adaugati. Eu am facut cantitate dubla de sirop pentru ca nu s-au insiropat suficient.



10) Ii ungem apoi cu mierea amestecata cu apa si presaram nuca peste

 

TIPS-URI

1

eu am facut cantitate dubla de sirop

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (8)

mihaelar63 1

08.03.2015, 01:18

monik80 1

09.03.2015, 09:49

mirela0911 1

11.03.2015, 13:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34