Mucenici moldovenesti

de susu in Dulciuri, 6 Mar 2015 | 11895 vizualizari

 

sursa: Jamila cuisine cu mici modificari, rezultatul exeptional

 

INGREDIENTE

  • Maia:
  • 2 cubulete drojdie 50 gr
  • 2 linguri potrivite de faina
  • 1 lgt zahar un praf de sare
  • Aluat;
  • 1 kg faina buna
  • 450 ml lapte gras
  • 120 gr zahar
  • 3 oua de tara
  • 5 lg ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lgt coaja de portocale
  • 1 lgt coaja lamaie
  • Sirop:
  • 300 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 1 lgt coaja portocale
  • esenta de vanilie si rom
  • Pentru uns:
  • 1 ou + 1 galbenus
  • 1 lg lapte
  • Decor:
  • 2 lg miere
  • 1 lg apa calda
  • 200 gr nuca rumenita si macinata
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Ingredientele se scot de la frigider cu cateva ore inainte sa ne apucam de aluat.

1) Punem drojdia intr-un bol mic si o maruntim. Adaugam peste ea zaharul, sarea si putin lapte cald.Punem peste cele doua linguri de faina, amestecam, punem bolul sus si lasam 15 min la dospit.

2) Punem intr-un castron mare faina cernuta si la mijloc facem un gol mare in care punem ouale,coaja de citrice, zaharul si maiaua crescuta.

3) Incepem sa amestecam incorporand usor faina de pe margini. Adaugam treptat si laptele caldut nu  fierbinte. Spre sfarsit punem si uleiul cald si framantam 10-15 min. Punem aluatul intr-un vas     curat, acoperim cu un servet si punem sus la loc cald. Lasam la dospit 1-2 ore.

4) Scoatem aluatul pe blatul putin infainat si-l framantam doar cat sa iasa aerul din el.

5) Stergem blatul de faina, luam cate o bucata de aluat si o intindem in fir subtire pe care-l impletim in doua apoi unim capetele.Rezulta un colacel rotund pe care-l incrucisam obtinand un 8.La intinsul aluatului ne ajutam de ulei caldut intins pe palme ca sa nu se lipeasca aluatul de blat.

6) Asezam mucenicii in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt, ii acoperim cu servet si-i mai           lasam la crescut 15 minute.

7) Programam cuptorul la 150 de grade pentru 15-20 de minute. Dupa ce au crescut ii ungem cu amestecul de ou si lapte si-i dam la cuptorul incalzit  pana se rumenesc usor. Se face testul cu scobitoarea si cand iese curata se scot imediat. Rezulta niste mucenici pufosi, aromati si delicioasi.           
8) Punem la fiert apa cu zaharul lasam doua trei clocote, punem coaja de citrice si esentele, acoperim si inchidem focul. Strecuram lichidul de coaja de portocala si ungem ficare mucenic cu ajutorul unei pensule.

9) Ii lasam pe o tava sa se insiropeze bine, mie imi plac foarte insiropati. Puneti cam 2-3 linguri la un mucenic si daca mai trebuie mai adaugati. Eu am facut cantitate dubla de sirop pentru ca nu s-au insiropat suficient.

10) Ii ungem apoi cu mierea amestecata cu apa si presaram nuca peste

TIPS-URI

1

eu am facut cantitate dubla de sirop

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sfintisori moldovenesti