Mucenici moldovenesti a la Jamila

de Patricia Iordache in Dulciuri, 9 Mar 2013 | 3945 vizualizari

 

Hop si eu la final de zi, cu mucenicii mei facuti dupa reteta Jamilei. Am respectat cantitatile ei, insa am facut putine modificari la modul de preparare. Foarte buni!

 

INGREDIENTE

  • Ce ne trebuie pentru aluat:
  • 50 gr. drojdie proaspata
  • 1 kg faina
  • 120 gr. zahar
  • 450 ml. lapte/apa + 20 ml. (pentru unsa deasupra)
  • 50 ml. ulei;
  • un praf de sare
  • 3 oua + 1 ou (pentru unsa deasupra)
  • coaja de prortocala rasa
  • Ce ne trebuie pentru sirop:
  • 300 ml apa
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Ce ne trebuie pentru decor:
  • 3 linguri miere
  • 3 linguri apa calduta
  • 70 gr. nuca prajita si macinata
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti a la Jamila:

Punem faina cernuta intr-un castron.


Dizolvam drojdia in laptele/apa calduta si adaugam zaharul. Amestecam pana se dizolva si turnam in mijlocul fainii. Adaugam uleiul, coaja de portocala rasa si incepem sa framantam pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini.


Lasam aluatul sa creasca la loc cald, acoperit cu un prosop, aproximativ 1 ora, pana isi dubleaza volumul.


Cand aluatul a crescut, il scoatem pe masaunsa cu putin ulei si mai framantam putin ca sa iasa aerul din el.


Luam cate o bucata din aluat si o intindem intr-un snur subtire. Rulam snurul pana la jumatate intr-un sens, celalat capat in celalalt sens pana se intalnesc la mijloc si formeaza un 8.


Procedam la fel cu restul de aluat pana obtinem aproximativ 10 mucenici.


Ii asezam in tava tapetata cu hartie e copt si ii lasam sa creasca inca 10-15 minute pana pregatim siropul si nuca.


Prajim miezul de nuca si il pisam.


Cum preparam siropul:


Punem la fiert apa cu zaharul si lasam sa fiarba.


Oprim focul si adaugam esenta de rom.


Cum pregatim mucenicii:


Dupa ce au crescut in tava, ii ungem cu ou si lapte(amestecat) si ii dam la cuptorul incins la 220 grade pentru 20 minute.


Lasam mucenicii la racit, ii trecem prin siropul de zahar, ii ungem cu mierea amestecata cu putina apa calduta si presaram nuca prajita si pisata.


 

TIPS-URI

1

In loc de coaja de portocala puteti pune coaja de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti a la Jamila" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

10.03.2013, 13:46

Panacris 1

12.03.2013, 08:50

Patricia Iordache 1

12.03.2013, 09:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti