Mucenici moldovenesti pufosi, insiropati - reteta cu care nu dai gres

de RuxyRux in Dulciuri, 9 Mar 2015 | 8623 vizualizari

 

O reteta de mucenici moldovenesti pufosi, insiropati - reteta cu care nu dai gres! Atat de pufosi, moi, aromati, insiropati, deliciosi! E reteta noastra de mucenici pufosi preferata, de ani buni! Facem si pentru noi si impartim si celor dragi!

 

INGREDIENTE

Ingrediente Mucenici moldovenesti pufosi, insiropati - reteta cu care nu dai gres

  • 1 kg faina
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 300 gr de zahar
  • 300 ml lapte
  • 150 gr unt moale( 85 % grasime)
  • 1 ou intreg si 3 galbenusuri
  • 3 linguri de smantana grasa
  • vanilie
  • coaja de portocala
  • esenta de rom
  • Pentru decor:
  • nuca macinata
  • 3 galbenusuri si 50 ml lapte pentru uns
  • Siropul:
  • 600 ml apa
  • 150 gr zahar
  • vanilie
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti pufosi, insiropati - reteta cu care nu dai gres:

Preparare Mucenici moldovenesti pufosi, insiropati - reteta cu care nu dai gres

Primul pas este sa cernem faina.

Intr-un vas pentru framantat, punem faina si facem in mijloc o gropita. Punem drojdia si deasupra  doua linguri de zahar, apoi 50 ml lapte caldut din total. Amestecam putin in mijloc si lasam vasul deoparte.

Incalzim usor laptele, punem si untul moale, smantana, apoi zaharul si aromele. Amestecam  pana se topeste bine zaharul.

In vasul cu faina punem oul intreg si galbenusurile pe margine si adaugam cate putin din compozitia de lapte apoi framantam  timp de 15 minute aluatul.

Lasam vasul acoperit la loc caldut pana compozitia aproape isi tripleaza volumul, poate dura si 3 ore.

Rupem cate o bucata de aluat si o facem snur pe masa de lucru infainata foarte usor, apoi o rasucim. Mai avem varianta sa ii impletim daca ii dorim mai decorativi, dar sunt perfect de buni si asa.

Formam cifra opt si o asezam in tava tapetata cu pergament.

 Facem toti mucenicii, ii ungem cu lapte caldut amestecat cu galbenus si ii mai lasam la crescut 20 de minute.

Vom coace mucenicii 30 de minute la 180 de grade sau pana cand se rumenesc frumos.

Intre timp preparam siropul:

Punem apa intr-un vas la foc mic impreuna cu zaharul si lasam sa dea cateva clocote. Adaugam aromele si stingem focul.

Mucenicii ii asezam intr-o tava mai adanca si ii insiropam cu sirop fierbinte cat sunt calzi, apoi le vom unge suprafata cu miere si vom presara nuca din belsug.

Sunt extraodinar de buni...si perfect vanilati!

Mucenici moldovenesti face si Iulia si-i ies grozav! Nu dai gres nici cu varianta de mucenici umpluti, plini cu nuca aromata!

Mucenici fierţi cu miere şi nucă pentru cei ce prefera mucenici muntenesti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti pufosi, insiropati - reteta cu care nu dai gres" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Varza noua la cuptor cu afumatura - Reteta savuroasa

de laura_n 7

ieri la 17:09

Castraveți murați la soare - Rețeta mamei pentru castraveți covăsiți

ieri la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti- Reteta Video