Mucenici umpluti

de Gherca Daniela in Dulciuri, 7 Mar 2016 | 6140 vizualizari

 

Anul acesta am vrut sa incerc o altfel de reteta de mucenici si am ales sa ii umplu cu o crema de nuca si cacao, au iesit super deliciosi! Un aluat super pufos si foarte gustosi, merita sa ii incercati!
Eu m-am cam grabit, dar voi daca incercati poate va ies mai frumosi la aspect :D cu un bebe mic, trebuie sa fac treaba repede!
 

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 600g faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita sare
  • 110g zahar
  • 1 ou + 1 albus de ou
  • 300ml lapte
  • 110g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura esenta vanilie

Pentru uns:

  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri lapte

Umplutura:

  • 150ml lapte
  • 60g zahar
  • 3 linguri pesmet
  • 4 linguri nuca macinata
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 lingura esenta rom

Sirop:

  • 350g apa
  • 70g zahar
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 anason stelat
  • 1/2 baton scortisoara

In plus:

  • nuca macinata
  • miere
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici umpluti:

Pentru aluat:

Punem faina intr-un lighean cu sarea apoi amestecam cateva secunde cu un tel, sau o furculita. Facem o adancitura in centru si adaugam drojdia pe care am dizolvat-o inainte in 2 linguri zahar, apoi presaram putina faina deasupra, lasam pana crapa. Laptele il incalzim putin (nu fierbinte) cu zaharul, vanilia si esenta de vanilie si le adaugam in ligheanul cu faina, punem si oul cu albusul (care trebuie sa fie la temperatura camerei) si incepem sa framantam un aluat omogen. Treptat adaugam si untul topit pana il incorporam bine. Rezultatul un aluat pufos, care sa nu se lipeasca de maini si usor de manevrat. Lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul, acoperit cu folie plastic.

     Pentru umplutura:
Intr-un ibric punem toate ingredientele in afara de rom si le dam la foc mic pana dau un clocot, apoi stingem focul si lasam sa se racoreasca putin dupa care punem si esenta de rom, iar cand s-a racit complet este numai bun de intins pe aluat.

Pentru sirop:
Apa impreuna cu zaharul si mirodeniile le punem intr-un ibric pe aragaz la foc mediu pana se topeste zaharul, apoi lasam sa se racoreasca, iar cand este caldut putem sa insiropam mucenicii.

       Dupa ce a crescut frumos aluatul, il impartim in 15 bucati, fiecare bucata cantareste cca. 100g, pa care le intindem intr-o forma dreptunghiulata de cca. 10l-28Lcm. Ungem
fiecare dreptunghi cu crema de nuca si rulam usor, dupa care ii forma 8. Asa procedam cu toate bilele de aluat.
      Punem mucenicii in tava tapetata cu hartie de copt, ii ungem cu galbenusul de ou amestecat cu lapte si ii dam la cuptorul incins pana sunt rumeni si frumosi.
     Cand ii scoatem, lasam sa se racoreasca putin, apoi ii bagam in sirop cca.1-2 secunde si ii asezam pe o farfurie unde ii ungem cu miere si presaram deasupra nuca macinata.
Foarte pufosi si super buni!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

RuxyRux 1

09.03.2016, 22:40

Sigur sunt o minunatie!

elucubratiiculinare 1

10.03.2016, 16:22

deliciosi

cristina1985 1

24.07.2019, 22:20

Buna reteta! Parca sunt mai buni fara sirop!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert mucenici moldovenesti umpluti de post