Muffins cu cascaval, ardei gras si miez de lapte

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 19 Mar 2013 | 4147 vizualizari

 

Demultisor n-am mai facut niste muffins aperitiv, asa ca m-am decis instantaneu zilele astea sa prestez o tavita de muffins pentru amatorii din casa.

 

INGREDIENTE

  • pentru 16 muffins
  • 300 ml lapte fierbinte
  • 80 g faina de porumb
  • 300 g faina de grau
  • 2 oua mici
  • 185 g branza proaspata (din iaurt)
  • 180 g cascaval
  • 110 g ardei gras taiate cubulete
  • 30 ml ulei
  • 1 lgt sare
  • 2 lgt condiment pizza (contine doar ierburi)
  • 1 varf de lgt piper
  • 5 g praf de copt
  • Decor:
  • branzica calcica - miez de lapte (125g)
  • ceapa verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu cascaval, ardei gras si miez de lapte:

1. Preincalzim cuptorul la 200°C.

2. Faina de porumb o mai macinam odata cu rasnita de cafea (daca va place mai mare, o puteti lasa asa).

3. Amestecam faina de porumb cu laptele fierbinte si lasam sa se racoreasca putin inainte de a trece la pasul urmator.  

4. Incorporam faina de grau amestecata cu praful de copt. Punem totodata, condimentul de pizza, piperul si sarea.

5. Punem ouale, branza si pasam totul cu  ajutorul unui mixer vertical.

6. Inglobam cascavalul razuit si ardeiul gras cu ajutorul unei linguri.

7. Punem compozitia in forme de briose unse cu unt/ulei si introducem in cuptor pentru 30 min.

8. Dupa ce scoatem din cuptor punem deasupra miezul de lapte si ceapa taiata.

TIPS-URI

1

Mai puteti adauga masline, sunca sau orice altceva aveti la indemana si credeti ca s-ar potrivi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu cascaval, ardei gras si miez de lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de pui cu cascaval