Muffins cu dovleac

de Anamaria7 in Prajituri, 17 Oct 2010 | 3646 vizualizari

 

Aromate si potrivite pentru un weekend de toamna :)

 

INGREDIENTE

  • 2c faina
  • 2 lgt praf de copt
  • 1/4 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lgt sare
  • 3/4 lgt scortisoara macinata
  • 2 lgt ghimbir ras
  • 1 lgt nucsoara
  • 140gr unt moale
  • 1/2 c zahar
  • 1/4 c zahar brun
  • 2 oua mari
  • 1/2 lgt esenta de vanilie
  • 3/4 c piure de dovleac/dovleac ras
  • 1/4 c buttermilk (1/8 c lapte+3/8 c iaurt sau 1/4 c lapte+1 lgt suc de lamaie)
  • 1/2 c stafide
  • 1/2 c nuca maruntita
  • 1/3 c ciocolata maruntita (chocolate chips)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu dovleac:

Cuptorul se incalzeste la 200C. Tava de muffins se tapeteaza cu ulei si faina/hartiute speciale.


Faina se combina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si condimentele. Untul se mixeaza pana devine cremos si se deschide la culoare, apoi se adauga si zaharul si se amesteca in continuare pe viteza mare. Adaugam ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare, apoi esenta de vanilie, iar la final trecem pe viteza mica si incorporam dovleacul si sfertul de cana de buttermilk. Cu o lingura adaugam si stafidele si nuca.


Ingredientele uscate se incorporeaza fara a mixa prea mult. Formele de muffins se umplu pe 3 sferturi, se presara ciocolata maruntita, apoi tava se tine in cuptor cca 25 min, pana cand trec testul scobitorii.


Briosele se lasa 5 min la racit in tava, apoi se scot si se racesc complet pe un gratar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Anamaria7 1

18.10.2010, 19:11

Corina, scuza-ma! am scris-o la 12 noaptea, am mancat un "c" de langa 1/2 si 1/4 la zahar: c = cana (eu cand scriu retete in cani=cups, folosesc sistemul american de masura; daca nu aveti astfel de cani, le puteti inlocui cu cesti mai mari de cafea) sper ca te-am ajutat la timp!

Dana Cristea - pusikmea 1

21.10.2010, 09:25

dentistutza 1

01.11.2010, 11:04

de-li-cioa-seeee!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Iahnie de fasole

ieri la 21:47

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Briose cu iaurt si gem de caise