Muffins cu dovleac

de Anamaria7 in Prajituri, 17 Oct 2010 | 5733 vizualizari

 

Aromate si potrivite pentru un weekend de toamna :)

 

INGREDIENTE

  • 2c faina
  • 2 lgt praf de copt
  • 1/4 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lgt sare
  • 3/4 lgt scortisoara macinata
  • 2 lgt ghimbir ras
  • 1 lgt nucsoara
  • 140gr unt moale
  • 1/2 c zahar
  • 1/4 c zahar brun
  • 2 oua mari
  • 1/2 lgt esenta de vanilie
  • 3/4 c piure de dovleac/dovleac ras
  • 1/4 c buttermilk (1/8 c lapte+3/8 c iaurt sau 1/4 c lapte+1 lgt suc de lamaie)
  • 1/2 c stafide
  • 1/2 c nuca maruntita
  • 1/3 c ciocolata maruntita (chocolate chips)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu dovleac:

Cuptorul se incalzeste la 200C. Tava de muffins se tapeteaza cu ulei si faina/hartiute speciale.

Faina se combina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si condimentele. Untul se mixeaza pana devine cremos si se deschide la culoare, apoi se adauga si zaharul si se amesteca in continuare pe viteza mare. Adaugam ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare, apoi esenta de vanilie, iar la final trecem pe viteza mica si incorporam dovleacul si sfertul de cana de buttermilk. Cu o lingura adaugam si stafidele si nuca.

Ingredientele uscate se incorporeaza fara a mixa prea mult. Formele de muffins se umplu pe 3 sferturi, se presara ciocolata maruntita, apoi tava se tine in cuptor cca 25 min, pana cand trec testul scobitorii.

Briosele se lasa 5 min la racit in tava, apoi se scot si se racesc complet pe un gratar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Anamaria7 1

18.10.2010, 19:11

Corina, scuza-ma! am scris-o la 12 noaptea, am mancat un "c" de langa 1/2 si 1/4 la zahar: c = cana (eu cand scriu retete in cani=cups, folosesc sistemul american de masura; daca nu aveti astfel de cani, le puteti inlocui cu cesti mai mari de cafea) sper ca te-am ajutat la timp!

Dana Cristea - pusikmea 1

21.10.2010, 09:25

dentistutza 1

01.11.2010, 11:04

de-li-cioa-seeee!!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor

de vasimur 4

pe 07.06 la 16:43

Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 07.06 la 15:08

Reteta de tocanita de cartofi cu ceapa verde si marar

de laura_n 7

pe 07.06 la 14:30

Reteta de prajitura Duo

pe 05.06 la 00:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3304 puncte

oanapl

1009 puncte

trifadalia

420 puncte

mihaelar63

399 puncte

abstract01

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose vesele