Muffins cu nuca, cappuccino si scortisoara

de Sim0na in Prajituri, 23 Mar 2012 | 1248 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 200 g faină
  • 5 ouă
  • 250 g zahăr
  • 200 g nucă măcinată (amestecată cu zahăr şi cacao) - compoziţie ramasă de la cozonac
  • 1 plic cappuccino cu gust de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • zahăr pudră ptr decor
  • nuttela ptr decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu nuca, cappuccino si scortisoara:

Albuşurile le-am bătut spumă tare cu praful de sare, adaugând apoi zahărul, mixând până se topeşte. Am adăugat galbenuşurile pe rând, apoi cappucinno dizolvat în puţină apă şi untul topit şi lăsat puţin să se răcească. Am pus nucile măcinate, apoi făina cernută şi amestecată cu praful de copt, iar la final scorţişoara.


Am pregătit formele din silicon, le-am uns cu ulei, am pus foiţele speciale, şi le-am uns şi pe acestea. Am introdus formele în coptorul preîncălzit şi le-am lăsat cca 30 minute la foc mic. Cand au fost gata le-am lasat puţin sa se răcorească, apoi le-am scos din forme, le-am pudrat cu zahăr pudră şi am ornat cu nuttela.


Simplu de pregătit şi foarte aromate!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu nuca, cappuccino si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Sim0na 1

26.03.2012, 21:54

pe toate

bucatarimcudiana 1

27.03.2012, 16:03

CE BUNE TREBUIE SA FIE............

Sim0na 1

27.03.2012, 22:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piersici umplute