Mug cake- desert la cană cu spumă din Miez de lapte

de diaconta in Dulciuri, 20 Apr 2013 | 5070 vizualizari

 

Miezul de lapte este destul de uşor combinat fie că e vorba de desert,gustare ori aperitiv.Mai ales acum când sunt atâtea legume proaspete.Bineînţeles că prima idee mi-a venit în ce priveşte desertul.

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri faina
  • 1 lingura migdale macinate
  • 2 linguri cacao amaruie de calitate
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri iaurt sau lapte
  • 1 ou
  • Un praf de sare
  • vanilie
  • O lingurita praf de copt
  • O lingura ciocolata razuita
  • Pentru spuma:
  • 150 gr Miez de lapte Delaco
  • O lingura iaurt
  • O lingura zahar
  • Zmeura si tablete de ciocolata cu menta
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mug cake- desert la cană cu spumă din Miez de lapte:

Am amestecat faina,sarea,praful de copt si cacaoa.

Separat am amestecat oul,zaharul,uleiul si iaurtul.

Am pus apoi ingredientele uscate peste amestecul de ou si iaurt.

Am adaugat vanilia si ciocolata razuita.

Am împartit compozitia în doua cesti si un vas de sticla.Trebuie umplute doar de jumatate pentru ca vor creste destul de mult.

Am pus cestile si vasul în cuptorul cu microunde 2 minute la 800 W sau 3 minute la 700 W.

Puteti sa opriti la 2 minute si sa vedeti daca e suficient,daca nu mai lasati un minut.

Compozitia poate sa ramâna si mai moale.

Miezul de lapte l-am sfarâmat cu furculita,l-am amestecat cu zahar si putin iaurt apoi l-am pus deasupra checuletelor.

Am mai pus zmeura si tablete de ciocolata cu menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mug cake- desert la cană cu spumă din Miez de lapte" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cosulete cu crema de capsuni si Miez de lapte