“Muhalabieh”

de Mihaela11_jo in Dulciuri, 13 Sep 2012 | 6760 vizualizari

 

“Muhalabieh” este o budinca de lapte, aromata specific in tarile arabe cu mastica si optional cu apa de roze si apa de flori de portocal.
In functie de regiune se numeste se poate intalni sub numele de : mouhalabieh, mahalabiya, mahalabia, muhalabia or mahallabiyya.
Mastica
Mastica este o raşina obtinuta din copacul mastic sau Pistacia lentiscus.
Mai este cunoscuta sub numele de “guma araba” sau “guma iemeneza”.
Forma lichida se usuca la soare pentru a se obtine granulele solide.
In Grecia mai este cunoscuta sub numele de “ lacrimile de Chios”, fiind produsa in aceasta insula.
Cand se mesteca, granulele se inmoaie si devin ca o guma de mestecat.
Gustul este la inceput amarui, dar ulterior se transforma intr-o aroma de pin sau de cedru.
Una din primele utilizari culinare a fost cea de guma de mestecat.
In tarile arabe din Orientul Mijlociu este folosita in prepararea inghetatelor, a sosurilor,a gemurilor,a afumaturilor.

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 2 linguri faina de orez
  • 4 linguri de zahar( sau dupa gust)
  • 1 lingurita granule de mastica
  • 1 lingura apa de roze
  • 1 lingura apa de flori de portocal
  • nuca si scortisoara macinata pentru décor(optional0
  • fistic pentru décor(optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA “Muhalabieh”:

Laptele ( din care se pastreza cca 100ml) se puna la incalzit cu zaharul pana se topeste.

Separat se amesteca intr-un bol restul de lapte cu faina de orez si amidonul de porumb.

Cand laptele incepe sa fiarba se adauga acest amestec, plus granulele de mastica macinate.

Dupa ce budinca a inceput sa fiarba se amesteca incontinuu la foc mic pana s-a ingrosat si a fiert.

Se ia de pe foc si se adauga apa de roze si de flori de portocal si se amesteca bine pana se omogenizeaza.

Se pune in forme de budinca sau cupe si se decoreaza cu nuca sau fistic.

Se serveste rece sau calda.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "“Muhalabieh”" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de lapte