“Muhalabieh”

de Mihaela11_jo in Dulciuri, 13 Sep 2012 | 6523 vizualizari

 

“Muhalabieh” este o budinca de lapte, aromata specific in tarile arabe cu mastica si optional cu apa de roze si apa de flori de portocal.
In functie de regiune se numeste se poate intalni sub numele de : mouhalabieh, mahalabiya, mahalabia, muhalabia or mahallabiyya.
Mastica
Mastica este o raşina obtinuta din copacul mastic sau Pistacia lentiscus.
Mai este cunoscuta sub numele de “guma araba” sau “guma iemeneza”.
Forma lichida se usuca la soare pentru a se obtine granulele solide.
In Grecia mai este cunoscuta sub numele de “ lacrimile de Chios”, fiind produsa in aceasta insula.
Cand se mesteca, granulele se inmoaie si devin ca o guma de mestecat.
Gustul este la inceput amarui, dar ulterior se transforma intr-o aroma de pin sau de cedru.
Una din primele utilizari culinare a fost cea de guma de mestecat.
In tarile arabe din Orientul Mijlociu este folosita in prepararea inghetatelor, a sosurilor,a gemurilor,a afumaturilor.

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 2 linguri faina de orez
  • 4 linguri de zahar( sau dupa gust)
  • 1 lingurita granule de mastica
  • 1 lingura apa de roze
  • 1 lingura apa de flori de portocal
  • nuca si scortisoara macinata pentru décor(optional0
  • fistic pentru décor(optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA “Muhalabieh”:

Laptele ( din care se pastreza cca 100ml) se puna la incalzit cu zaharul pana se topeste.

Separat se amesteca intr-un bol restul de lapte cu faina de orez si amidonul de porumb.

Cand laptele incepe sa fiarba se adauga acest amestec, plus granulele de mastica macinate.

Dupa ce budinca a inceput sa fiarba se amesteca incontinuu la foc mic pana s-a ingrosat si a fiert.

Se ia de pe foc si se adauga apa de roze si de flori de portocal si se amesteca bine pana se omogenizeaza.

Se pune in forme de budinca sau cupe si se decoreaza cu nuca sau fistic.

Se serveste rece sau calda.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "“Muhalabieh”" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Valclaudia 1

05.04.2014, 07:59

Ancutsa 1

27.07.2017, 13:35

Ce bine arata!

Rahela Velicu 1

13.06.2021, 13:55

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de legume la cuptor pe pat de quinoa

pe 09.12 la 09:46

Reteta de tocana cu pui

pe 08.12 la 17:05

Reteta de salam cu ciocolata, fistic si caise confiate

pe 08.12 la 10:58

Reteta de fursecuri de Craciun

pe 07.12 la 08:49

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Pune rețeta asta de ruladă de curcan pe lista pentru masa de Crăciun. Impresionează și prin aspect, și prin gust, și e mult mai simplă decât am crezut.
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Fursecuri de Crăciun
O rețetă simplă de fursecuri, care poate fi făcută și împreună cu copiii și se va transforma într-un mic joc de familie.
Fursecuri de Crăciun
RETETA RECOMANDATA
Budinca de lapte