Poale-n brâu (plăcintă cu brânză)

de Mihaela in Dulciuri, 13 Apr 2009 | 15708 vizualizari

 

Poale’n brau sunt niste placinte moldovenesti cu branza (merg umplute si cu mere, gem sau alte combinatii) bune de tot… sunt placintele copilariei mele.. iar azi am facut branza si m-am gandit de ce nu si niste placinte.

 

INGREDIENTE

  • aluat, cam 500g faina cu un pic de sare
  • o lingura zahar
  • un pliculet de drojdie.
  • 200g lapte caldut
  • un ou si am amestecat
  • 2 linguri de ulei
  • faina cam cat cuprinde
  • branza 300g
  • 1/4 sare si marar uscat
  • 2 oua si zahar dupa gust
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brâu (plăcintă cu brânză):

M-am apucat si am facut un aluat (din nou mai mult sau mai putin din ochi).. cam 500g faina cu un pic de sare, o lingura zahar, in mijlocul careia am pus un pliculet de drojdie.



Peste drojdie am turnat cam 200g lapte caldut.. am pus si un ou si am amestecat.. apoi am adaugat si 2 linguri de ulei.. si eventual faina cam cat cuprinde… si gata l-am lasat la dospit..


Cu branza (cred ca aveam cam 300g-poate mai mult) am procedat cam asa: cam 1/4 am pus sare si marar uscat (ca aici nu prea gasesti proaspat si in plus asta aveam acasa); iar restul am combinat cu 2 oua si zahar dupa gust (merge si cu stafide - eu nu am avut).


Am intins o foaie si am pus branza sarata si am rulat.. asta nu-s poale-n brau :D.. ci urmatoarele..


Am mai intins o foaie si am taiat patratele.. in fiecare patratel am pus cate o lingura de branza si am inceput impachetatul .. colturile intai, si apoi inca o data .. cam asa:


Le-am pus in tava unsa cu ulei si le-am uns cu 1 ou batut si le-am dat la cuptor timp de vreo 40 min..


Si iata-le gata coapte si numai bune de mancat:


p.s. Mie mi-au iesit cam multe ca le-am facut cam mici.. nu stiu de ce am eu mania asta (dar cam la orice - galuste, sarmale, perisoare etc).. da-s bune :D!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brâu (plăcintă cu brânză)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

jolygina 1

12.03.2012, 01:12

Bya Ralu 1

12.03.2012, 05:30

un deliciu

diana_k 1

12.03.2012, 08:03

bune, bune

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca de gris