Chec glazurat cu citrice

de RuxyRux in Dulciuri, 22 Ian 2017 | 2194 vizualizari

 

Chec delicios de iarna, va invit cu drag!
Ca la bucatarasi acasa...

 

INGREDIENTE

  • 1 lime coaja si zeama
  • 1 portocala coaja si zeama( BIO)
  • o lamaie coaja si zeama ( BIO)
  • 100 ml frisca lichida
  • 175 gr. unt
  • 300 gr. zahar
  • 8 oua
  • vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 250 gr. faina
  • un praf de sare

Glazura:

  • 100 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • vanilie
  • 1 lingura zeama de lamaie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec glazurat cu citrice:

Untul se topeste si se lasa deoparte.

Galbenusurile se freaca cu putina sare cu o lingura, apoi se pune untul topit si racit, se amesteca cu 100 ml frisca lichida, cu 200 ml zeama de citrice (lamaia, lime, portocala stoarse), cu coaja de citrice (eu am pastrat coaja de lime pentru decor). Se pune faina cernuta si praful de copt.

Albusurile se bat spuma cateva minute cu zaharul ca pentru bezea ( sa fie ferme). Spuma de albus se incorporeaza usor in crema de galbenusuri.

Forma de chec se tapeteaza cu pergament, apoi se pune compozitia.

Se coace checul pana trece testul cu scobitoarea, apoi se raceste complet pe un gratar.  Nu scoateti checul cald din forma. Nu taiati niciodata checul cald, se va incruzi!

Glazura: Se pune zaharul intr-un bol, se adauga zeama de lamaie, apoi treptat frisca lichida si se amesteca foarte bine.

Cand checul s-a racit perfect, se pune glazura dupa dorinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec glazurat cu citrice" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

pe 24.06 la 21:01

Tartă cu vișine și nucă

pe 24.06 la 19:51

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec aromat