Chec glazurat cu citrice

de RuxyRux in Dulciuri, 22 Ian 2017 | 367 vizualizari

 

Chec delicios de iarna, va invit cu drag!
Ca la bucatarasi acasa...

 

INGREDIENTE

  • 1 lime coaja si zeama
  • 1 portocala coaja si zeama( BIO)
  • o lamaie coaja si zeama ( BIO)
  • 100 ml frisca lichida
  • 175 gr. unt
  • 300 gr. zahar
  • 8 oua
  • vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 250 gr. faina
  • un praf de sare

Glazura:

  • 100 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • vanilie
  • 1 lingura zeama de lamaie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec glazurat cu citrice:

Untul se topeste si se lasa deoparte.


Galbenusurile se freaca cu putina sare cu o lingura, apoi se pune untul topit si racit, se amesteca cu 100 ml frisca lichida, cu 200 ml zeama de citrice (lamaia, lime, portocala stoarse), cu coaja de citrice (eu am pastrat coaja de lime pentru decor). Se pune faina cernuta si praful de copt.


Albusurile se bat spuma cateva minute cu zaharul ca pentru bezea ( sa fie ferme). Spuma de albus se incorporeaza usor in crema de galbenusuri.


Forma de chec se tapeteaza cu pergament, apoi se pune compozitia.


Se coace checul pana trece testul cu scobitoarea, apoi se raceste complet pe un gratar. Nu scoateti checul cald din forma. Nu taiati niciodata checul cald, se va incruzi!


Glazura: Se pune zaharul intr-un bol, se adauga zeama de lamaie, apoi treptat frisca lichida si se amesteca foarte bine.


Cand checul s-a racit perfect, se pune glazura dupa dorinta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec glazurat cu citrice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

RuxyRux 1

28.01.2017, 00:03

Multumesc frumos!

ancutsa 1

03.02.2017, 14:28

Super checul tau!

RuxyRux 1

09.02.2017, 23:55

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Chec cu fructe confiate- la masina de paine