Chec glazurat cu citrice

de RuxyRux in Dulciuri, 22 Ian 2017 | 1636 vizualizari

 

Chec delicios de iarna, va invit cu drag!
Ca la bucatarasi acasa...

 

INGREDIENTE

  • 1 lime coaja si zeama
  • 1 portocala coaja si zeama( BIO)
  • o lamaie coaja si zeama ( BIO)
  • 100 ml frisca lichida
  • 175 gr. unt
  • 300 gr. zahar
  • 8 oua
  • vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 250 gr. faina
  • un praf de sare

Glazura:

  • 100 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • vanilie
  • 1 lingura zeama de lamaie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec glazurat cu citrice:

Untul se topeste si se lasa deoparte.


Galbenusurile se freaca cu putina sare cu o lingura, apoi se pune untul topit si racit, se amesteca cu 100 ml frisca lichida, cu 200 ml zeama de citrice (lamaia, lime, portocala stoarse), cu coaja de citrice (eu am pastrat coaja de lime pentru decor). Se pune faina cernuta si praful de copt.


Albusurile se bat spuma cateva minute cu zaharul ca pentru bezea ( sa fie ferme). Spuma de albus se incorporeaza usor in crema de galbenusuri.


Forma de chec se tapeteaza cu pergament, apoi se pune compozitia.


Se coace checul pana trece testul cu scobitoarea, apoi se raceste complet pe un gratar. Nu scoateti checul cald din forma. Nu taiati niciodata checul cald, se va incruzi!


Glazura: Se pune zaharul intr-un bol, se adauga zeama de lamaie, apoi treptat frisca lichida si se amesteca foarte bine.


Cand checul s-a racit perfect, se pune glazura dupa dorinta.


Daca ti-a placut reteta noastra "Chec glazurat cu citrice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

RuxyRux 1

28.01.2017, 00:03

Multumesc frumos!

Ancutsa 1

03.02.2017, 14:28

Super checul tau!

RuxyRux 1

09.02.2017, 23:55

Multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rosii uscate, conservate in ulei
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema de rosii, cu parmezan si crutoane

de RODIMUR 7

ieri la 22:49

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

pe 22.09 la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

pe 22.09 la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

RETETA RECOMANDATA
Gogosile bunicii (scovergi)