Prajitura cu mere si bezea

de katty in Dulciuri, 24 Noi 2014 | 2800 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt+pentru uns forma
  • 100 gr zahar
  • 100 gr iaurt
  • 4 galbenusuri
  • 400 gr faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu putina zeama de lamaie
  • albusurile+200 gr zahar +1 lingura zeama de lamaie pentru bezea
  • 5 mere+2 linguri zahar+scortisoara+unt cat o nuca
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si bezea:

Frecam untul la temperatura camerei cu zaharul ,apoi adaugam pe rand galbenusurile si iaurtul amestecat cu bicarbonatul .Adaugam faina cate purin ,pana obtinem un aluat nelipicios ,bun de intins.
Ungem o forma cu unt ,apoi intindem aluatul si il dam la cuptor  pentru 15 minute .
Intre timp spalam merele ,le curatam si le radem pe razatoarea mare .Calim merele amestecate cu zaharul  ,scortisoara  si untul pana scade zeama .
Scoatem blatul si intindem deasupra merele ,apoi mai lasam la cuptor 15 minute .
Intre timp batem albusurile spuma tare cu un praf de sare ,apoi adaugam zaharul si zeama de lamaie .Batem pana zaharul se topeste si albusurile au consistenta unei creme tari.Intindem bezeaua deasupra si lasam la cuptor la foc mic inca 10 minute ,pana bezeaua incepe sa se usuce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Apple Crumble Reinventat