Prajitura cu mere si bezea

de katty in Dulciuri, 24 Noi 2014 | 768 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt+pentru uns forma
  • 100 gr zahar
  • 100 gr iaurt
  • 4 galbenusuri
  • 400 gr faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu putina zeama de lamaie
  • albusurile+200 gr zahar +1 lingura zeama de lamaie pentru bezea
  • 5 mere+2 linguri zahar+scortisoara+unt cat o nuca
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si bezea:

Frecam untul la temperatura camerei cu zaharul ,apoi adaugam pe rand galbenusurile si iaurtul amestecat cu bicarbonatul .Adaugam faina cate purin ,pana obtinem un aluat nelipicios ,bun de intins.

Ungem o forma cu unt ,apoi intindem aluatul si il dam la cuptor pentru 15 minute .

Intre timp spalam merele ,le curatam si le radem pe razatoarea mare .Calim merele amestecate cu zaharul ,scortisoara si untul pana scade zeama .

Scoatem blatul si intindem deasupra merele ,apoi mai lasam la cuptor 15 minute .

Intre timp batem albusurile spuma tare cu un praf de sare ,apoi adaugam zaharul si zeama de lamaie .Batem pana zaharul se topeste si albusurile au consistenta unei creme tari.Intindem bezeaua deasupra si lasam la cuptor la foc mic inca 10 minute ,pana bezeaua incepe sa se usuce.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

24.11.2014, 23:27

Ce imi place!

Bya Ralu 1

25.11.2014, 00:06

babi5 1

26.11.2014, 16:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!