Pariziene cu crema de ciocolata sau gem cu nuca

de Rocsi in Dulciuri, 23 Feb 2013 | 3072 vizualizari

 

De mult visez la ele..Si visez eu si visez dar uite ca am pus mainile la treaba si le-am executat..Stiti cum sunt??? Divine...Un aluat foarte pufos, gustos si cu umplutura de gem cu nuca sau cu crema de ciocolata...Ce mai o nebunie pentru noi..Nu trebuie ratata aceasta reteta!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 2 oua
  • 50 gr unt
  • 70 gr zahar
  • 240 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • crema de ciocolata
  • 1/2 borcan gem de prune
  • nuca macinata
  • mac
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu crema de ciocolata sau gem cu nuca:

Intr-un castron punem drojdia, 2 linguri de zahar, 2 linguri faina si putin lapte.

Amestecam bine si lasam maiaua 10 minute sa creasca.

Untul il topim.

Faina o cernem si o punem intr-un bol.

Peste faina punem maiaua, 1 ou, untul topit, restul de zahar, sarea, coaja rasa de portocala si zaharul cu pastai de vanilie.

Amestecam bine, apoi turnam lapte cate putin (sa fie putin caldut laptele) si framantam pana obtinem un aluat nelipicios si elastic.

Il acoperim si il lasam sa isi dubleze volumul intr-un loc cald.

Rupem 8 bucati egale din aluat, si intindem cu sucitorul pana are o forma putin ovala.

Taiem imaginar in doua pe lungime, partea de sus o taiem fasii, iar pe partea de jos punem umplutura: ori crema de ciocolata ori gem amestecat cu nuca macinata (sau alta umplutura ce va place).


Rulam de jos in sus,inchidem bine si capetele in timp ce rulam sa nu iese umplutura.


Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le mai lasam 30 de minute la crescut, apoi le ungem cu ou batut si presaram mac.

Le introducem in cuptorul incins circa 30 de minute (pana se rumenesc).

Cand sunt gata, le lasam putin la racorit si servim.

O super bunatate..


Sursa de inspiratie

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu crema de ciocolata sau gem cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

Rocsi 1

26.02.2013, 16:14

Multumesc Bianca

babi5 1

18.12.2014, 06:08

Rocsi 1

18.12.2014, 21:11

Babi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

10180 puncte

xana

8370 puncte

anca_rm

7550 puncte

vasimur

5650 puncte

oanapl

5440 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu nutella