Desert prajitura cu mere si bezea

de Oana in Prajituri, 29 Iun 2017 | 3878 vizualizari

 

Mie intotdeauna mi-a placut combinatia de mere si scortisoara, parca aduce a toamna, a ploaie si vreme rece. Ce-ar fi sa ne racorim si sa ne indulcim putin?

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 galbenusuri
  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 180 g zahar
  • 210 g faina
  • 2 lingurite praf de copt cu sofran
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare

Umplutura:

  • 1,5 kg mere
  • 100 g zahar brun
  • 30 g unt
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita scortisoara

Bezea:

  • 5 albusuri
  • 200 g zahar
  • 1 praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si bezea:

Cel mai bine este sa incepi cu umplutura de mere, pentru ca dureaza putin mai mult. Curata merele si pune-le in bolul apa rece si zeama de lamaie, ca sa nu oxideze. Da-le apoi pe razatoare si stropeste-le cu zeama de lamaie. Pune untul intr-o oala incapatoare, apoi adauga merele rase si zaharul brun, amesteca usor si lasa-le la foc potrivit pana scade toata zeama lasata. La final, adauga scortisoara si amesteca bine.


Lasa merele deoparte si pregateste blatul. Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc si isi tripleaza volumul. Adauga apoi uleiul si laptele, putin cate putin. Amesteca faina cu praful de copt si putina sare si incorporeaz-o in compozitie. La final, adauga si coaja rasa de lamaie. Tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt, rastoarna compozitia pentru blat si pune tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 15 minute.


Intre timp, pregateste bezeaua. Mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi pune zaharul, putin cate putin, pana obtii o spuma lucioasa si ferma.


Scoate tava din cuptor, pune deasupra merele rase, apoi bezeaua si mai lasa prajitura la copt inca 10-15 minute, la 150 de grade C. Lasa prajitura sa se reaceasca inainte sa o tai.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Lau 1

30.06.2017, 17:40

Rahela Velicu 1

02.07.2017, 13:18

rasfatata 1

24.03.2018, 08:25

Am facut si eu reteta aseara.Bezeaua mi-a iesit moale.Este normal,sau trebuia sa fie tare cand o scot de la cuptor?Multumesc!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezea