Muraturi taranesti in otet

de Andra_Constantinescu in Muraturi, 27 Sep 2018 | 5605 vizualizari

 

Muraturile taranesti merg foarte bine cu mancarea de fasole, asa ca abia astept sa gust din ele la iarna. De data aceata am zis sa incerc si varianta cu otet. Pentru cele in saramura, gasiti reteta aici.

 

INGREDIENTE

  • 760 g gogonele
  • 2 morcovi (100 g)
  • 600 g catraveti
  • 130 g conopida
  • 300 g varza alba
  • 1 sfecla rosie (420 g)
  • 3 gogosari (460 g)
  • 10 frunze de telina
  • 14 linguri zahar
  • 3 linguri sare
  • 500 ml otet
  • 500 ml apa
  • un borcan de 4 l
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi taranesti in otet:

Gogonelele se spala.

Morcovii se curata de coaja, se spala si se taie in bucati medii.

Castravetii se spala si li se indeparteaza capatul la care a fost vrejul.

Conopida se spala si se rupe in buchetele.

Varza alba se taie in bucati medii.

Sfecla rosie se curata de coaja, se spala si se taie in bucati medii.

Gogosarii se spala, la fel si frunzele de telina.

Se aseaza toate legumele in borcan, pastrand frunze de telina pentru a pune deasupra.

Zaharul, sarea, otetul si apa se pun intr-un tuci la foc si se dau in clocote. Dupa aceea, aceasta solutie se toarna fierbinte in borcan.

Puteti sa lasati borcanul sa se raceasca in patura, dar eu am mai fiert borcanul si pe baie de abur 30-40 de minute si l-am lasat sa se raceasca in apa respectiva ca sa fiu sigura ca vor rezista legumele peste iarna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi taranesti in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Conopida cu ardei capia