Castraveti murati pentru iarna

de Constelatialeu in Muraturi, 9 Sep 2016 | 1858 vizualizari

 

Pe langa cei de tip bulgaresti pe care-i pun an de an, pun si in saramura, ca sunt tare buni la mancarica de castraveti.

 

INGREDIENTE

  • castraveti cca 2,5 kg
  • tije de marar uscat
  • morcov 2-3 mai lungi, i-am taiat pe lungime
  • hrean tije lungi, 4-5 la borcan
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • seminte de marar
  • catei de usturoi
  • ardei iute 2-3 bucati
  • Pentru saramura
  • la 1 litru de apa o lingura plina cu sare grunjoasa
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati pentru iarna:

Mai intai pregatim toate ingredientele, spalam castravetii, curatam usturoil, morcovul, hreanul. Morcovul si hreanul le-am taiat pe lungime. Intr-un bol amestecam boabele de mustar, de piper si semintele de marar. Ne apucam sa facem saramura, eu am avut 2 borcane unul de 2 l si unul de 1 l, am avut nevoie de 2 l de saramura. Am pus 2,250 l apa si 2 linguri cu varf de sare grunjoasa si am pus la fiert, sa dea in 2-3 clocote si sarea sa se topeasca. Dupa ce a fiert tragem de pe foc si lasam sa s elinisteasca timp in care asezam castravetii in borcan. Pe fundul borcanului am pus cateva tije de marar uscat si jumatate din condimente, apoi am inceput sa umplu cu castraveti, printre ei am asezat hrean, ardei iute, morcov si catei de usturoi, dupa ce am umplut bine borcanele am pus si restul de condimente, am asezat borcanele pe niste suporturi metalice si am turnat saramura fierbinte. Am acoperit borcanele cu o patura si le-am lasat sa se raceasca pana a doua zi, cand le voi depozita in camara sau beci, dupa caz. Vor fi gata de mancat in cca 5-6 saptamani.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Camelya 1

10.09.2016, 10:42

Imi place reteta. La anul cred ca pun si eu.

mirela0911 1

10.09.2016, 10:43

Cei mai buni la iarna!

Gherca Daniela 1

10.09.2016, 11:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Pepene verde murat (lubenita, harbuz)