Castraveti murati pentru iarna

de Constelatialeu in Muraturi, 9 Sep 2016 | 664 vizualizari

 

Pe langa cei de tip bulgaresti pe care-i pun an de an, pun si in saramura, ca sunt tare buni la mancarica de castraveti.

 

INGREDIENTE

  • castraveti cca 2,5 kg
  • tije de marar uscat
  • morcov 2-3 mai lungi, i-am taiat pe lungime
  • hrean tije lungi, 4-5 la borcan
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • seminte de marar
  • catei de usturoi
  • ardei iute 2-3 bucati
  • Pentru saramura
  • la 1 litru de apa o lingura plina cu sare grunjoasa
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati pentru iarna:

Mai intai pregatim toate ingredientele, spalam castravetii, curatam usturoil, morcovul, hreanul. Morcovul si hreanul le-am taiat pe lungime. Intr-un bol amestecam boabele de mustar, de piper si semintele de marar. Ne apucam sa facem saramura, eu am avut 2 borcane unul de 2 l si unul de 1 l, am avut nevoie de 2 l de saramura. Am pus 2,250 l apa si 2 linguri cu varf de sare grunjoasa si am pus la fiert, sa dea in 2-3 clocote si sarea sa se topeasca. Dupa ce a fiert tragem de pe foc si lasam sa s elinisteasca timp in care asezam castravetii in borcan. Pe fundul borcanului am pus cateva tije de marar uscat si jumatate din condimente, apoi am inceput sa umplu cu castraveti, printre ei am asezat hrean, ardei iute, morcov si catei de usturoi, dupa ce am umplut bine borcanele am pus si restul de condimente, am asezat borcanele pe niste suporturi metalice si am turnat saramura fierbinte. Am acoperit borcanele cu o patura si le-am lasat sa se raceasca pana a doua zi, cand le voi depozita in camara sau beci, dupa caz. Vor fi gata de mancat in cca 5-6 saptamani.

 

RETETA IN IMAGINI

Castraveti murati pentru iarna-0
Castraveti murati pentru iarna-1
Castraveti murati pentru iarna-2
Castraveti murati pentru iarna-3
Castraveti murati pentru iarna-4
Castraveti murati pentru iarna-5
Castraveti murati pentru iarna-6
Castraveti murati pentru iarna-7

COMENTARII (15)

Camelya

Camelya 1

10.09.2016, 10:42

Imi place reteta. La anul cred ca pun si eu.

mirela0911

mirela0911 1

10.09.2016, 10:43

Cei mai buni la iarna!

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

10.09.2016, 11:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!