Gogosari murati

de Sidy in Muraturi, 3 Sep 2011 | 9114 vizualizari

 

O alta reteta culeasa din caietul cu retete al mamei mele....

 

INGREDIENTE

  • 15 gogosari cat mai carnosi
  • 200 ml otet
  • 60 g zahar
  • 100 g sare neiodata
  • 1 radacina hrean
  • frunze telina
  • piper boabe
  • mustar boabe
  • putin ulei(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari murati:

Spalam bine de tot gogosarii si ii lasam sa se scurga, apoi le scoatem cotoarele si ii taiem in 2-4 bucati pe fiecare in parte.


Curatam hreanul si il taiem si pe acesta in doua si apoi vertical in patru si il punem peste gogosarii taiati pusi intr-un vas( bol) mai mare.


Intr-un alt bol amestecam bine otetul, sarea, zaharul, 3 linguri rase de boabe de mustar si 2 cu piper boabe, pina se topeste zaharul si sarea.Cine doreste poate adauga si 2 linguri de ulei de masline.


Rasturnam otetul cu mirodeniile peste gogosarii taiati , amestecam si ii lasam asa de azi pe maine, macar 12 ore sa se intrepatrunda lichidul cu gogosarii carnosi.Astfel vor lasa destula apa care va fi necesara la umplerea borcanelor.


Dupa trecerea timpului, asezam gogosarii in borcane impreuna cu hreanul, deasupra punem cateva frunzulite de telina si umplem mborcanele cu zeama lasata de gogosari care va fi exact atata cat avem nevoie sa umplem 3 borcane de 720 ml si unul mic.


Punem apoi capacele la borcane.


Intr-un vas, punem pe fundul sau un prosop, asezam borcanele si le acoperim cu alt prosop.Umplem vasul cu apa si dam vasul pe foc sa fiarba 10 minute din momentul in care incepe apa sa fiarba. Dam focul la moderat si lasam sa fiarba incet.


Dupa scurgerea timpului, lasam borcanele in apa calda pina a doua zi cand se vor raci .


Le stergem de apa si le asezam in camara pentru iarna.


Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari murati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Xandrinne 1

03.09.2011, 22:46

Si eu ma pregatesc de muraturi, abia astept. Ce frumosi sunt gogosarii tai!

adry88 1

04.09.2011, 22:06

felicitari

RuxyRux 1

05.09.2011, 12:26

Caietul cu retete...la mareee inaltime...arata superb

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogonele murate