Gogosari murati

de Sidy in Muraturi, 3 Sep 2011 | 15015 vizualizari

 

O alta reteta culeasa din caietul cu retete al mamei mele....

 

INGREDIENTE

  • 15 gogosari cat mai carnosi
  • 200 ml otet
  • 60 g zahar
  • 100 g sare neiodata
  • 1 radacina hrean
  • frunze telina
  • piper boabe
  • mustar boabe
  • putin ulei(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari murati:

Spalam bine de tot gogosarii si ii lasam sa se scurga, apoi le scoatem cotoarele si ii taiem in 2-4 bucati pe fiecare in parte.

Curatam  hreanul si il taiem si pe acesta in doua si apoi vertical in patru si il punem peste gogosarii taiati pusi intr-un vas( bol) mai mare.

Intr-un alt bol amestecam bine otetul, sarea, zaharul, 3 linguri rase de boabe de mustar si 2 cu piper boabe, pina se topeste zaharul si sarea.Cine doreste poate adauga si 2 linguri de ulei de masline.

Rasturnam otetul cu mirodeniile peste gogosarii taiati , amestecam si ii lasam asa de azi pe maine, macar 12 ore sa se intrepatrunda lichidul cu gogosarii carnosi.Astfel vor lasa destula apa care va fi necesara la umplerea borcanelor.

Dupa trecerea timpului, asezam gogosarii in borcane impreuna cu hreanul, deasupra punem cateva frunzulite de telina si umplem mborcanele cu zeama lasata de gogosari care va fi exact atata cat avem nevoie sa umplem 3 borcane de 720 ml si unul mic.

Punem apoi capacele la borcane.

Intr-un vas, punem pe fundul sau un prosop, asezam borcanele si le acoperim cu alt prosop.Umplem vasul cu apa si dam vasul pe foc sa fiarba 10 minute din momentul in care incepe apa sa fiarba. Dam focul la moderat si lasam sa fiarba incet.

Dupa scurgerea timpului, lasam borcanele in apa calda pina a doua zi cand se vor raci .

Le stergem de apa si le asezam in camara pentru iarna.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari murati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Xandrinne 1

03.09.2011, 22:46

Si eu ma pregatesc de muraturi, abia astept. Ce frumosi sunt gogosarii tai!

adry88 1

04.09.2011, 22:06

felicitari

RuxyRux 1

05.09.2011, 12:26

Caietul cu retete...la mareee inaltime...arata superb

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogonele in saramura