Conopida murata

de mihaelar63 in Muraturi, 17 Oct 2014 | 7675 vizualizari

 

Atat de frumoasa este conopida in acest sezon incat nu poti trece nepasatoare pe langa ea . Pusa muratura , la iarna va fi tovarasa buna diverselor preparate cu carne . .

 

INGREDIENTE

  • 2 buc conopida
  • 1 morcov
  • 2 l apa
  • 200 ml otet
  • 2 linguri sare mare fara iod
  • 2-4 foi dafin
  • 2-4 tije de hrean
  • 2 tije uscate de marar
  • 1 lingura piper negru boabe
  • 1 lingura mustar boabe
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida murata:

  1.  Conopida se spala ,se desface buchetele si se pune la scurs intr-o sita mare [ nemetalica ] .
  2. Apa se pune la fiert impreuna cu sarea , otetul boabele de mirodenii si foile de dafin .
  3. Zeama obtinuta se lasa sa se raceasca [ calda va inmuia conopida ].
  4. Morcovul se curata , se spala si se taie rondele .
  5. Hreanul se curata si se spala .
  6. In borcane spalate temeinic se cladesc buchetelele de conopida printre care se pun rondele de morcovi , tije de de marar , betisoare de hrean .
  7. Se toarna deasupra zeama racita cu sare , otet si mirodenii .
  8. Infiletati capacele la borcanele cu conopida pentru murat si le puneti la pastrare la loc intunecos si rece .
  9. Sunt bune de servit cam dupa 3 saptamani .
 

TIPS-URI

1

ATENTIE- Zeama care se pune pe conopida pentru murare trebuie sa fie rece . Daca puneti zeama calda exista riscul ca sa se inmoaie conopida prea tare .

RETETA IN IMAGINI

Conopida murata-0
Conopida murata-1
Conopida murata-2
Conopida murata-3
Conopida murata-4
Conopida murata-5

COMENTARII (14)

babi5

babi5 1

17.10.2014, 19:39

Rocsi

Rocsi 1

17.10.2014, 21:11

diaconta

diaconta 1

17.10.2014, 22:24

Mai dar harnica esti

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!