Conopida murata

de mihaelar63 in Muraturi, 17 Oct 2014 | 8842 vizualizari

 

Atat de frumoasa este conopida in acest sezon incat nu poti trece nepasatoare pe langa ea . Pusa muratura , la iarna va fi tovarasa buna diverselor preparate cu carne . .

 

INGREDIENTE

  • 2 buc conopida
  • 1 morcov
  • 2 l apa
  • 200 ml otet
  • 2 linguri sare mare fara iod
  • 2-4 foi dafin
  • 2-4 tije de hrean
  • 2 tije uscate de marar
  • 1 lingura piper negru boabe
  • 1 lingura mustar boabe
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida murata:


  1. Conopida se spala ,se desface buchetele si se pune la scurs intr-o sita mare [ nemetalica ] .

  2. Apa se pune la fiert impreuna cu sarea , otetul boabele de mirodenii si foile de dafin .

  3. Zeama obtinuta se lasa sa se raceasca [ calda va inmuia conopida ].

  4. Morcovul se curata , se spala si se taie rondele .

  5. Hreanul se curata si se spala .

  6. In borcane spalate temeinic se cladesc buchetelele de conopida printre care se pun rondele de morcovi , tije de de marar , betisoare de hrean .

  7. Se toarna deasupra zeama racita cu sare , otet si mirodenii .

  8. Infiletati capacele la borcanele cu conopida pentru murat si le puneti la pastrare la loc intunecos si rece .

  9. Sunt bune de servit cam dupa 3 saptamani .

 

TIPS-URI

1

ATENTIE- Zeama care se pune pe conopida pentru murare trebuie sa fie rece . Daca puneti zeama calda exista riscul ca sa se inmoaie conopida prea tare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida murata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

babi5 1

17.10.2014, 19:39

Rocsi 1

17.10.2014, 21:11

diaconta 1

17.10.2014, 22:24

Mai dar harnica esti

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Conopida murata