Muraturi asortate

de Sylvia in Muraturi, 16 Oct 2011 | 4472 vizualizari

 

Din pacate in ultimul timp nu am mai gasit resursele necesare de timp si energie sa postez mai des si pe blog, sper sa reusesc saptamanile urmatoare pentru ca am o multime sa va povestesc si sa va arat, vreau sa va vorbesc depre modalitati de a taia legumele, despre sosuri, despre organizarea in bucatarie si multe alte lucruri pe care le-am invatat la scoala de bucatari pe care o fac. Astazi va prezint pe scurt niste muraturi asortate care mie mi-au placut foarte mult cum au iesit.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de ardei mai mici de marime, varza, castraveti, un morcov, condimente( sare mare, piper, marar uscat, chimen) si conopida …aici vine partea frumoasa ca eu am pus conopida mov si conopida portocalie, nu stiu daca ati vazut aceste sortimente de conopida
  • Pentru reteta de ardei cu varza am pastrat proportiile pe care le stiam eu , la 2 kilograme de ardei ( eu am avut mici verde deschis) :
  • o varza ,
  • cateva frunze de telina,
  • optional o lingurita de chimen ( ii da un gust foarte bun )
  • sare mare dupa gust ( eu pun sa fie mai sarata varza cu putin decat la o salata obisnuita ) ,
  • cateva fire de marar,
  • o mana de frunze de dafin,
  • piper boabe eu am luat amestec de 5 boabe de piper,
  • cateva boabe de mustar,
  • cimbru verde sau uscat ,
  • 2 radacini de hrean taiate in tije subtiri( daca gasiti eu nu am avut) ,
  • 3 l de apa,
  • 3 linguri nu foarte pline de sare mare,
  • 2-3 linguri de otet.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi asortate:

Ardeii se spala bine si se usuca si se curata de seminte. II facem cu sare mare pe interior si ii lasam o ora sa ii patrunda sarea . Dupa aceea umplem ardeii cu varza presand bine sa fie bine tasata varza, adaugam si restul legumelor, buchetele de conopida, castravetii ( eu am avut cornisoni mai mari si i-am taiat in trei parti ) .


Cladim apoi ardeii si restul legumelor si punem printre ei frunze de dafin si cimbru, hrean( daca aveti eu nu am avut ) . Punem apoi boabe de piper si mustar si pregatim apa de pus peste ele. Eu am preparat 3 litri, pentru fiecare litru se calculeaza o lingura de sare si o lingura de otet ( puteti sa puneti si jumate cantitatea de sare si otet dar asa e mai sigur ca va sta si daca nu este un beci ra, eu mai pun cand fierbe si cateva foi de dafin si boabe de piper. Lasam sa dea un clocot scurt si oprim focul si lasam sa se raceasca putin sa nu se sparga borcanele si turnam peste ardei. Deasupra in borcan se pun frunze aromate (telina, cimbru) si se inchid ermetic cand sunt inca calde.


Se pune un platou sub borcane in camara pentru ca s-ar putea ca in zilele ce urmeaza ( la mine s-a intamplat asa cu borcanele cu filet simplu ) sa iasa putina apa cum fermenteaza varza. Daca scade prea mult se completeza cu apa cu sare si otet facuta dupa reteta data, daca nu scade sa ramana ardeii in afara apei se lasa asa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

diaconta 1

16.11.2011, 23:13

dar iti sta foarte bine o sa te obisnuiesti

Aurelia 07_07 1

20.02.2012, 21:43

Silvia ai retete tare bune.Eu de multe ori m-am inspirat de la tine

Aurelia 07_07 1

20.02.2012, 21:45

Mult succes pe mai departe in tot ce faci

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

RETETA RECOMANDATA
Muraturi asortate