Ardei umpluti cu varza, in saramura

de vasimur in Muraturi, 15 Oct 2017 | 34545 vizualizari

 

Iată o rețetă simplă de ardei umpluți cu varză, în saramură, delicioși în zilele geroase de iarnă.
 Ingredientele de mai jos sunt pentru un borcan de 4 l. (1 porție = 1 borcan de 4l)

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg de ardei (11-12 ardei potriviți ca mărime)
  • 1 varză de 1,5-2 kg
  • 3 linguri cu vârf de sare neiodată
  • 1 legătură de cimbru uscat
  • 1 legătură de mărar uscat
  • 1 ardei iute
  • 1 țelină mică cu frunze
  • 2-3 rădăcini de hrean
  • 1 legătură de morcovi (1/2 kg)
  • 2 l apă
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu varza, in saramura:

După ce se spală, varza se dă prin răzătoare sau se toacă mărunt. Se curăță morcovul, se spală și se dă prin răzătoarea mare. Se amestecă morcovul cu varza și se presară o lingură cu vârf de sare mare neiodată. Se freacă bine și se lasă să stea 30 minute.

Între timp, spălați ardeii și scoateți semințele, curățați interiorul de vene, spălați și lăsați-i la scurs cu gura în jos.

După 30 minute, umpleți fiecare ardei cu varză, îi așezați cu gura în sus în borcanul bine spălat. Printre ardeii umpluți cu varză adăugați bucăți de hrean tăiat fâșii, morcov tăiat rondele, țelină tăiată fâșii și ardeiul iute tăiat în două, pe lungime. Deasupra puneți frunze de țelină, cimbru și mărar uscat.

Pentru saramură, puneți într-o oală, 2 l apă (cam 1/2 din capacitatea borcanului folosit), adăugați  1 lingură de sare pentru fiecare litru de apă și fierbeți saramura. Lăsați-o să se răcească, după care o turnați peste ardei. Ziua următoare se închide ermetic borcanul și se depozitează în cămară.

TIPS-URI

1

Alegeți ardei de mărime potrivită, pentru ca să-i puteți așeza mai ușor în borcan

2

Folosiți doar sare neiodată

3

Puneți saramura călduță peste ardeii umpluți cu varză, așezați deja în borcan

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu varza, in saramura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

-Licurici- 1

18.10.2017, 08:26

dantes 1

19.10.2017, 11:20

Super!

kytz 1

19.10.2017, 14:00

Îi am în plan...în acest weekend! Îmi plac foarte mult!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muratura de ardei umpluti cu varza