Musaca

de alinaelena88 in Pui, 2 Feb 2013 | 2685 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6-7 cartofi medii
  • 500 g carne tocata de pui
  • 1 morcov
  • 1 ceapa medie
  • 2 oua
  • 2 linguri bulion
  • sare,piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca:

Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare.Se lasa pana sunt aproape fierti, se scurg de apa si se lasa la racit.Ceapa se toaca marunt,morcovul se da pe razatoarea mare si se pun la calit intr-o lingura de ulei.Dupa 2-3 minute adaugam si carnea si amestecam frecvent sa nu se lipeasca.Cand carnea si-a schimbat culoarea adaugam o lingura de bulion si amestecam bine pana se omogenizeaza.Oprim focul si punem 2 oua si amestecam bine.

Taiem cartofii felii potrivite si asezam un rand pe fundul la un vas de sticla termorezistent, uns cu un pic de ulei in prealabil,dupa care punem carnea si adaugam inca un strat de cartofi.

Peste musaca adaugam cealalta lingura de bulion diluata in putina  de apa, cat sa nu acopere stratul de sus al cartofilor,presaram sarea si piperul si bagam la cuptor. Lasam 45-60 minute si verificam daca este fiert cartoful si carnea. Se mai completeaza cu apa daca mai este necesar.

La sfarsit presaram verdeata peste musaca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Musaca