Musaca

de Oana in 2 Portii = 20 LEI, 29 Mar 2017 | 17001 vizualizari

 

Doua portii generoase si tare gustoase cu numai 20 de lei (sau chiar mai putin :))

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata de vitel
  • 800 gr cartofi rosii
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 200 gr rosii in bulion
  • 1 ou
  • sare si piper
  • 1 lingurita boia dulce
  • patrunjel verde
  • 2 linguri ulei
  • 50 gr cascaval
  • 1 ou + 1 lingura smantana
  • 20 gr unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca:

  • Intr-o oala cu apa rece pune la fiert cartofii in coaja, spalati bine in prealabil.

  • Lasa-i sa fiarba 20 de minute, apoi scoate-i si lasa-i sa se raceasca.

  • Intre timp, pune uleiul intr-o tigaie incapatoare si lasa-l sa se incinga.

  • Adauga ceapa taiata cubulete si las-o 2-3 minute sa se inmoaie.

  • Adauga apoi morcovul ras si lasa-l sa se inmoaie.

  • Pune carnea tocata, condimenteaza cu sare si piper dupa gust si boia dulce, apoi lasa pe foc cam 15 minute, pana ce se evapora apa lasata de carne.

  • Adauga rosiile in bulion si mai lasa sa fiarba 10 minute, pana ce carnea este fiarta.

  • Ia tigaia de pe foc si lasa carnea sa se raceasca 10 minute, apoi adauga patrunjelul tocat si un ou batut.

  • Amesteca bine.

  • Curata cartofii de coaja si taie-i rondele.

  • Unge cu unt doua vase individuale termorezistente si pune cateva feliute de unt. Pune un strat de cartofi, unul de carne, apoi iar un rand de cartofi. Mai adauga cateva felii subtiri de unt, apoi iar un strat de carne si la final ultimul strat de cartofi.

  • Bate oul cu smantana si imparte compozitia deasupra celor doua vase de musaca.

  • Presara cascaval ras deasupra si pune vasele in cuptorul incalzit la 180 de grade, pentru 20 de minute, pana ce cascavalul se gratineaza frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (9)

Gherca Daniela 1

31.03.2017, 17:51

trifadalia 1

28.02.2018, 10:10

buna rau, ma inscriu la o portie

mihaelar63 1

27.11.2018, 01:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Varza noua la cuptor cu afumatura - Reteta savuroasa

de laura_n 7

ieri la 17:09

Castraveți murați la soare - Rețeta mamei pentru castraveți covăsiți

ieri la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia