Musaca

de Oana in 2 Portii = 20 LEI, 29 Mar 2017 | 16768 vizualizari

 

Doua portii generoase si tare gustoase cu numai 20 de lei (sau chiar mai putin :))

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata de vitel
  • 800 gr cartofi rosii
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 200 gr rosii in bulion
  • 1 ou
  • sare si piper
  • 1 lingurita boia dulce
  • patrunjel verde
  • 2 linguri ulei
  • 50 gr cascaval
  • 1 ou + 1 lingura smantana
  • 20 gr unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca:

  • Intr-o oala cu apa rece pune la fiert cartofii in coaja, spalati bine in prealabil.

  • Lasa-i sa fiarba 20 de minute, apoi scoate-i si lasa-i sa se raceasca.

  • Intre timp, pune uleiul intr-o tigaie incapatoare si lasa-l sa se incinga.

  • Adauga ceapa taiata cubulete si las-o 2-3 minute sa se inmoaie.

  • Adauga apoi morcovul ras si lasa-l sa se inmoaie.

  • Pune carnea tocata, condimenteaza cu sare si piper dupa gust si boia dulce, apoi lasa pe foc cam 15 minute, pana ce se evapora apa lasata de carne.

  • Adauga rosiile in bulion si mai lasa sa fiarba 10 minute, pana ce carnea este fiarta.

  • Ia tigaia de pe foc si lasa carnea sa se raceasca 10 minute, apoi adauga patrunjelul tocat si un ou batut.

  • Amesteca bine.

  • Curata cartofii de coaja si taie-i rondele.

  • Unge cu unt doua vase individuale termorezistente si pune cateva feliute de unt. Pune un strat de cartofi, unul de carne, apoi iar un rand de cartofi. Mai adauga cateva felii subtiri de unt, apoi iar un strat de carne si la final ultimul strat de cartofi.

  • Bate oul cu smantana si imparte compozitia deasupra celor doua vase de musaca.

  • Presara cascaval ras deasupra si pune vasele in cuptorul incalzit la 180 de grade, pentru 20 de minute, pana ce cascavalul se gratineaza frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lasagna clasica reteta traditionala italiana