Musaca cu carne de vita si cartofi fierti

de Constelatialeu in Vita, 18 Aug 2013 | 32171 vizualizari

 

Din motive de ploaie m-am apucat sa gatesc.Si am pus de o musaca cu ingrediente norvegiene,nu ca ar fi mai cu mot,dar momentan sunt prin zona asta.....

 

INGREDIENTE

  • 11 cartofi mri
  • 2 cepe mari
  • 1 kg.carne vita
  • 390 g rosii cubulete
  • 5 oua
  • 200 g cascaval
  • 2 linguri de pasta bulion
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu carne de vita si cartofi fierti:

Se pun la fiert cartofii in coaja, cca 20 minute, nu trebuie sa fie fierti de tot, ca sa putem sa-i taiem fara sa se sfarame.


Cat fierb cartofii taiem ceapa marunt si o amestecam cu carnea de vita, adaugam sare si piper dupa gust si le punem intr-o tigaie cu ulei in care le inabusim cca 20 minute. Apoi scoatem compozitia intr-un castron in care am amestecat 2 oua cu rosiile cubulete.


Cartofii fierti ii curatam de coaja si ii taiem pe lungime, feliutele rezultate le punem in tava (am folosit tava aragazului, in care am pus hartie de copt), acoperim fundul tavii cu cartofi, apoi punem compozitia de mai sus ,deasupra acoperim cu alt strat de cartofi peste care turnam un amestec din cele 3 oua ramase amestecate cu bulion si cascaval ras. Dam tava la cuptorul reglat la 200 grade (cuptorul folosit azi este electic si am putut sa reglez temperatura, acasa e acasa si-l folosesc pe cel din dotare) lasam cca 30-40 minute.


Se poate servi calda sau rece cu diverse salate sau muraturi. Gata, asta-i tot ca a dat soarele si plec la pescuit.....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu carne de vita si cartofi fierti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

babi5 1

20.08.2013, 07:13

MotanLaOale 1

20.08.2013, 09:50

epurasha2bb 1

30.08.2013, 19:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu mere
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

RETETA RECOMANDATA
Pungute de clatite cu carne