Musaca cu ciuperci si carne de curcan

de Rocsi in Curcan, 19 Oct 2012 | 6456 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6-7 cartofi mari
  • 1 ardei kapia
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei galben
  • 1 borcanel mic cu ciuperci intregi
  • 350 gr carne tocata de curcan
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 ou
  • 2-3 rosii
  • 150 gr cascaval
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • 2 linguri ulei
  • 1 cub unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu ciuperci si carne de curcan:

Cartofii ii spalam si ii punem la fiert in coaja. Ii fierbem 20 de minute, apoi ii scurgem de apa. Ardeiul kapia si galben ii curatam de seminte si ii taiem cubulete. Morcovul il curatam de coaja si il facem patratele mici. Ceapa o curatam si o tocam. Ciupercile le scoatem din borcan, le spalam si le taiem cat mai marunt.

Punem uleiul la incins. Ceapa, morcovul, ardeii ii punem si ii inabusim 3 minute. Venim si cu ciupercile, carnea tocata de curcan si o canita cu apa. Condimentam cu sare, piper si lasam sa scada toata zeama. La sfarsit incorporam pasta de tomate. Verdeata o spalam, indepartam cozile si o tocam marunt. Dam compozitia deoparte 5 minute sa se raceasca, punem oul, verdeata si amestecam bine.

Rosiile le spalam si le taiem felii rotunde. Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Cartofii ii decojim si ii taiem felii. 

Ungem un vas yena sau de ceramica cu unt . Asezam un rand de cartofi, presaram putin cascaval, apoi punem umplutura cu carne. Peste asezam rondele de rosii, apoi rondele de cartofi si restul de cascaval. Dam vasul in cuptor, il aprindem si reglam o temperatura potrivita. Lasam musacaua pana prinde o custa aurie.

Cand este gata o scoatem sa se racoreasca si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu ciuperci si carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Musaca cu cartofi si carne de curcan