Musaca de cartofi

de Constelatialeu in Mancaruri cu carne, 23 Apr 2013 | 1742 vizualizari

 

N-am mai facut de ceva timp,din motive de ''saturatie''.Anul trecut la cursul de receptionier pe care l-am facut,ne dadea si-o masa,ceva bun,dar pana la un punct.Aproape in fiecare zi acelasi meniu,musaca,si era iunie-iulie,cald,cred ca aia care ne aduceau mancarea aveau de terminat niste carne tocata si-au terminat-o pe noi,cursantii.Ce sa zic,ca am gustat o data si cam asta a fost mancatul meu la curs.....Si totusi musacaua este o mancare gustoasa si satioasa,dar sa ti-o faci tu acasa....

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg. carne tocata amestec vita-porc
  • 4 cartofi mari
  • 2 cepe
  • 3 oua
  • 200 ml rosii cu ardei ( camara proprie)
  • sare
  • piper
  • ulei pentru calit
  • 100 g cascaval
  • 50 ml bulion
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

Cartofii se curata si se taie felii,se sareaza un pic si apoi se prajesc superficial si pe o parte si pe alta.Se scot pe servetel sa se absoarba surplusul de ulei.


Carnea se amesteca cu ceapa taiata marunt,se sareaza si pipereaza si se pune in tuci,sa se caleasca cca 15 min.Se scoate intr-un castron ,se adauga rosiile cu ardeiul si 2 oua batute bine,se omogenizeaza.Intr-un vas de yena se pune un strat de cartofi,apoi un strat de carne,strat de cartofi,strat de carne si ultimul strat de cartofi.


Se bate un ou cu 50 ml bulion si 100 g cascaval ras si se pune deasupra,se da la cuptor,cca 40 min la foc domol.


Se poate servi si calda si rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

RuxyRux 1

23.04.2013, 19:09

Ce bunatate!

diana_k 1

25.04.2013, 10:13

babi5 1

23.08.2013, 17:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi