Musaca de cartofi

de Constelatialeu in Mancaruri cu carne, 23 Apr 2013 | 2780 vizualizari

 

N-am mai facut de ceva timp,din motive de ''saturatie''.Anul trecut la cursul de receptionier pe care l-am facut,ne dadea si-o masa,ceva bun,dar pana la un punct.Aproape in fiecare zi acelasi meniu,musaca,si era iunie-iulie,cald,cred ca aia care ne aduceau mancarea aveau de terminat niste carne tocata si-au terminat-o pe noi,cursantii.Ce sa zic,ca am gustat o data si cam asta a fost mancatul meu la curs.....Si totusi musacaua este o mancare gustoasa si satioasa,dar sa ti-o faci tu acasa....

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg. carne tocata amestec vita-porc
  • 4 cartofi mari
  • 2 cepe
  • 3 oua
  • 200 ml rosii cu ardei ( camara proprie)
  • sare
  • piper
  • ulei pentru calit
  • 100 g cascaval
  • 50 ml bulion
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

Cartofii se curata si se taie felii,se sareaza un pic si apoi se prajesc superficial si pe o parte si pe alta.Se scot pe servetel sa se absoarba surplusul de ulei.

Carnea se amesteca cu ceapa taiata marunt,se sareaza si pipereaza si se pune in tuci,sa se caleasca cca 15 min.Se scoate intr-un castron ,se adauga rosiile cu ardeiul si 2 oua batute bine,se omogenizeaza.Intr-un vas de yena se pune un strat de cartofi,apoi un strat de carne,strat de cartofi,strat de carne si ultimul strat de cartofi.

Se bate un ou cu 50 ml bulion si 100 g cascaval ras si se pune deasupra,se da la cuptor,cca 40 min la foc domol.

Se poate servi si calda si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort 53 ( ciocolatos )

pe 21.10 la 23:02

Ciorba de vitel la crock-pot

pe 21.10 la 22:34

Salată de legume cu sos de muștar

pe 21.10 la 20:39

Chiftele de orez cu piept de pui

de Adi 4

pe 21.10 la 18:22

Salata ruseasca  de gogonele verzi la borcan  (la rece)

de Ksenya 5

pe 21.10 la 13:32

RETETA RECOMANDATA
Musaca cu dovlecei