Musaca de cartofi cu broccoli și gouda

de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume, 23 Apr 2016 | 1007 vizualizari

 

INGREDIENTE

700 g cartofi 450 g broccoli 150 g gouda 50 g unt 50 ml ulei 2 linguri făină 500 ml lapte 3 ouă sare piper sos de maioneză sau iaurt/smântână cu usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu broccoli și gouda:

Cartofii se spală și se pun la fiert în apă cu sare pentru 15 minute.
Se scot în apă rece, se curăță de coajă și se taie rondele.
Broccoli se desface buchețele cât mai mici, se spală și se pune la fiert max. 5 minute.
Se scoate imediat în apă rece, după care se lasă la scurs.
Ungem cu unt o tavă termorezistentă.
Aranjăm jumătate din cantitatea de cartofi în tavă.
Punem broccoli peste cartofi și ne apucăm să facem sosul.
Într-o tavă punem restul de unt și uleiul.
Călim făina și turnăm laptele.
Se amestecă energic cu un tel pentru a nu obține cocoloașe.
Se oprește focul, adăugăm pe rând ouăle, amestecăm până la omogenizare după fiecare.
Adăugăm brânza gouda dată pe răzătoarea mare.

Condimentăm cu sare și piper.
Turnăm jumătate din sos peste broccoli.
Aranjăm și restul de cartofi deasupra și turnăm restul de sos.
Se dă la cuptor încălzit în prealabil la 180 Grade C pentru 45-50 min sau până se rumenește ușor deasupra.
Se servește cu sos de maioneză sau sos de iaurt/smântână cu usturoi.
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu broccoli și gouda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

laura_n 1

25.04.2016, 13:47

big like!

Camelya 1

12.05.2016, 12:18

Yamyy!

ancutsa 1

08.08.2016, 19:10

Interesanta combinatie, mi-a placut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute