Musaca de cartofi cu carne

de mamaieelena in Mancaruri cu carne, 17 Ian 2011 | 11117 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 500 gr.carne vita-porc
  • 2 cepe medii
  • 200 ml ulei
  • 2 linguri pasta de bulion
  • 4 oua
  • 1 legatura cu patrunjel
  • sare.piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu carne:

Se curata se taie marunt ceapa si se pune la prajit in 4 linguri de ulei. Cand a devenit sticloasa se adauga carnea tocata si cand e calita bine se da la rece.

Cartofii curatati ,spalati si taiati rondele subtiri se pun pe hartie de bucatarie (absorbanta) ca sa nu fie umezi, apoi se pun intr-o tigaie cu ulei la prajit. Atentie: nu se rumenesc, trebuie sa fie doar usor aurii. Cand sunt gata si cartofii, pregatim carnea in care vom pune 2 oua crude, sare, piper, patrunjelul tocat marunt .

Intr-un vas rezistent la foc se pune 1 lingura de bulion dizolvat cu apa si incepem a aranja cartofii in vas unul langa celalalt dupa care se pune jumatate din cantitatea de carne si se repeta operatiunea cu cartofii, apoi cu carnea. Se termina cu ultimul rand de cartofi.

Intr-o craticioara se pune o lingura cu ulei si punem lingura de bulion dizolvat cu apa si clocotim bine si se adauga peste musaca dupa care se da la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 30 minute. Ultimile 2 oua se bat bine intr-un castonel cu furculita si punem  peste musaca si o dam iar la cuptor pentru15-20 minute cand e rumenita frumos este gata.

Pofta buna,

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca