Musaca de cartofi cu carne

de Miha in Pui, 27 Feb 2012 | 17189 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru pireul de cartofi:
  • 5-6 cartofi medii
  • 50 g unt
  • 100 g cascaval
  • 1 ou
  • sare si piper
  • Pentru umplutura:
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • sare si piper
  • cateva frunze de busuioc verde
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 cutie rosii in suc propriu
  • 1 ou
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 1 cana lapte
  • 50 g cascaval
  • sare si piper
  • nucsoara
  • In plus, vom avea nevoie de
  • ~ 100 g cascaval pentru presarat deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu carne:

Piure de cartofi:


Cartofii ii fierbem in apa cu sare. Scurgem apa si sfaramam cartofii. Adaugam untul, cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici , oul, sare si piper dupa gust. Amestecam bine pana la omogenizare.


Umplutura:


Ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mici, ardeiul se taie cubulete. Se pun la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga pieptul de pui tocat si rosiile cu tot cu suc. Se lasa sa fiarba pana scade zeama si carnea incepe sa se rumeneasca. In timpul fierberii adaugam busuiocul, usturoiul pisat si se potriveste gustul de sare si piper. Lasam la racit apoi amestecam cu ou.


Sos Bechamel:


Untul il punem la topit, apoi adaugam faina si amestecam continuu, sa nu se formeze cocoloase. Turnam laptele rece, cate putin si cascavalul ras. Condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara.


Intr-un vas termorezistent uns cu unt punem un strat de piure de cartofi, 2/3 din sosul Bechamel, umplutura si deasupra un alt rand de piure de cartofi.Ungem cu restul de sos alb si presaram cu cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari. Se da la cuptor pana se rumeneste deasupra.


Pentru cine doreste, se poate incerca si varianta cu cartofi prajiti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

nacularisa 1

11.05.2014, 19:19

Delicioasa!!

Miha 1

11.05.2014, 19:42

multumesc!

babi5 1

18.12.2014, 07:10

T

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura frantuzeasca

de Rocsi 9

la 11:06

Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale

ieri la 23:27

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu piept de pui