Musaca de cartofi cu carne de porc

de maria_ilie in Mancaruri cu carne, 5 Dec 2016 | 7390 vizualizari

 

Ori de cate ori sunt in pana de idei, pregatesc musaca de cartofi cu carne, imi place ca o putem servi ori ca fel principal, dar si precum o gustare rece, este la fel de gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 750 gr carne tocata de porc
  • 800-1000 gr cartofi
  • 3-4 cepe
  • 4-5 rosii sau 150-200 ml suc de rosii
  • un morcov
  • un ardei gras rosu
  • o ceasca de smantana
  • o cana de apa
  • 2 oua
  • condimente (sare, piper, cimbru, delicat)
  • patrunjel
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu carne de porc:

Cartofii curatati ii punem la fiert.

Intre timp, pregatim umplutura, punem la calit in ulei ceapa (tocata marunt), morcovul (dat prin razatoare), ardeiul (taiat cubulete), amestecam si lasam sa se rumeneasca putin. Adaugam in tigaie carnea tocata si mirodeniile si de asemenea lasam carnea sa prinda culoare, dupa care adaugam rosiile (taiate cubulete) si apa si lasam la inabusit pret de cateva minute, pana scade apa si sucul de la rosii. 

Cand cartofii sunt aproape fierti, le oprim focul, cand s-au racorit, ii taiem in felii potrivite si asezam un strat pe toata suprafata tavii de copt.

Cand s-a racorit putin umplutura, adaugam un ou si cateva fire de patrunjel (tocate marunt) si amestecam, apoi rasturnam umplutura in tava si o intindem pe toata suprafata, asezam deasupra inca un strat de felii de cartofi si bagam tava la cuptor (foc mediu).

Cand cartofii incep sa se rumeneasca, adaugam smantana (amestecata cu un ou batut si cateva fire de patrunjel) si folosind o pensula intindeti amestecul pe toata suprafata. Tava mai merge la cuptor pentru cateva minute.

Cand musacaua a prins o crusta aurie, ii oprim focul.

TIPS-URI

1

Musacaua de cartofi este buna atat calda cat si rece si o servim atat ca fel principal cat si ca o gustare.

2

Reteta iese la fel de gustoasa daca folosim carne tocata in amestec porc+vita sau doar vita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Borzaska - reteta de snitel unguresc in crusta delicioasa de cartofi