Musaca de cartofi, dovleac si carne de vitel

de simona72 in Vita, 29 Oct 2013 | 11859 vizualizari

 

Aveam carnea de vitel si nu stiam ce sa mai fac cu ea...nu aveam inspiratie deloc. Sunt sigura ca toata lumea pateste la fel...te uiti pe net, cauti prin carti...nimic nu-ti place...asta am patit si eu azi. Vroiam ceva de toamna, dar nu stiam ce, vroiam ceva care sa fie bun, gustos, plin de arome...pana la urma a venit si ideea salvatoare. A iesit o mancarica super gustoasa si delicioasa, un contrast intre dulce, usor picat, arome, texturi...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de vitel
  • 1 dovleac placintar
  • 5 cartofi mari
  • 2 buc ceapa rosie
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 oua
  • sare si piper dupa gust
  • 1 legatura patrunjel
  • 1/2 lingurita dulceata de ardei iute
  • 1 lingurita garam masala
  • 3 linguri pasta de ardei copti
  • 1/2 borcan rosii deshidratate Baresa
  • 1 cescuta vin rosu
  • 100-150 ml suc de rosii
  • 4-5 linguri ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi, dovleac si carne de vitel:

Carnea de vitel o curatam de pielite, o taiem cubulete si o dam prin masina de tocat sau robotul de bucatarie. Ceapa o tocam marunt si o calim un ulei de masline. Adaugam carnea tocata, amestecam sa se desfaca carnea si o lasam la calit la foc iute pana scade zeama lasata. Adaugam ceasca de vin rosu si mai lasam din nou pana scade vinul. Cat carnea sta pe foc, spalam bine dovleacul placintar, il stergem cu prosop de bucatarie, cartofii se curata de coaja si se taie felii subtiri atat cartofii cat si dovleacul. Aici eu am avut ajutor, la feliatorul electric au fost date toate de catre ajutorul de bucatar:)), adica sotul. Se curata de seminte dovleacul, iar partea cu gaura nu a fost folosita toata. Cartofii feliati au fost fierti in apa clocotita pe jumatate. Intre timp este gata si carnea, o rasturnam intr-un castron mai mare, adaugam ouale,usturoiul zdrobit, sare si piper dupa gust, patrunjelul tocat marunt, celelalte mirodenii, rosiile de la borcan taiate cubulete, jumatate din sucul de rosii. Amestecam carnea cu celelalte ingrediente, gustam si potrivim dupa gustul nostru. Pregatim un vas termorezistent pe care-l ungem cu putin ulei de masline. Punem un strat de cartofi unul de dovleac, unul de carne si tot asa pana terminam ingredientele, iar deasupra sa ne ramana felii de  cartofi si dovleac. Condimentam deasupra cu sare si piper, uleiul de pe rosii si restul de suc de rosii. Dam tava acoperita cu capac sau folie de aluminiu la cuptor, setam la 200 grade pt 20 minute. Dupa ce timpul a expirat reducem focul la 180 grade si mai lasam 20 minute. Pofta buna!!

TIPS-URI

1

mirodeniile le puneti in functie de gustul fiecaruia(eu am tot gustat si am mai adaugat cate ceva dupa preferinte)

2

lasati sa se racoreasca bine musacaua, asa fierbinte este greu de scos intreaga din tava, riscati sa se imprastie

3

se poate face si in vase individuale, eu am facut intr-unul pt a trimite la degustat la mama

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi, dovleac si carne de vitel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pastitsio - lasagna greceasca