Musaca de cartofi frantuzeasca

de marieta in Mancaruri cu carne, 6 Sep 2011 | 5906 vizualizari

 

aceasta reteta o pregateam in restaurantul la care lucram in Franta

 

INGREDIENTE

  • 2kg de cartofi,
  • 1 lingura unt,
  • 1/2 kg carne tocata amestec,
  • 1 ceapa,
  • 1/2 lingurita boia de ardei,
  • 2 linguri pasta de rosii,
  • sare si piper dupa gust,
  • 1 lingurita faina alba,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 ou,
  • 1 lingura smantana.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi frantuzeasca:

Cartofii se curata, se taie in 4 si se pun la fiert cu sare. Cand sunt fierti se strecoara de apa si se fac piure cu lingura de unt.

Ceapa se curata si se toaca marunt, se caleste in ulei, apoi se pune carnea si se calesc impreuna pana isi schimba culoarea. Se pune boiaua, sare si piper, apoi bulionul. Se pune un pahar de apa lasandu-se sa fiarba pana scade apa, apoi se pune faina se amesteca bine si daca mai este nevoie se mai picura putina apa sa se faca un sos consistent.

O tava se unge cu ulei, se pune jumatate din cantitatea de piure, se aseaza in strat uniform si se pune toata carnea, apoi se pune restul de piure. Se intinde pe toata suprafata, iar deasupra se pune oul batut cu smantana si un praf de sare. Se da la cuptor pana se rumeneste putin pe deasupra.

Se serveste cu salata de sezon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi frantuzeasca" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spezzatino