Musaca de cartofi frantuzeasca

de marieta in Mancaruri cu carne, 6 Sep 2011 | 4569 vizualizari

 

aceasta reteta o pregateam in restaurantul la care lucram in Franta

 

INGREDIENTE

  • 2kg de cartofi,
  • 1 lingura unt,
  • 1/2 kg carne tocata amestec,
  • 1 ceapa,
  • 1/2 lingurita boia de ardei,
  • 2 linguri pasta de rosii,
  • sare si piper dupa gust,
  • 1 lingurita faina alba,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 ou,
  • 1 lingura smantana.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi frantuzeasca:

Cartofii se curata, se taie in 4 si se pun la fiert cu sare. Cand sunt fierti se strecoara de apa si se fac piure cu lingura de unt.


Ceapa se curata si se toaca marunt, se caleste in ulei, apoi se pune carnea si se calesc impreuna pana isi schimba culoarea. Se pune boiaua, sare si piper, apoi bulionul. Se pune un pahar de apa lasandu-se sa fiarba pana scade apa, apoi se pune faina se amesteca bine si daca mai este nevoie se mai picura putina apa sa se faca un sos consistent.


O tava se unge cu ulei, se pune jumatate din cantitatea de piure, se aseaza in strat uniform si se pune toata carnea, apoi se pune restul de piure. Se intinde pe toata suprafata, iar deasupra se pune oul batut cu smantana si un praf de sare. Se da la cuptor pana se rumeneste putin pe deasupra.


Se serveste cu salata de sezon.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi frantuzeasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

adicutza2007 1

03.10.2011, 09:54

Chiar azi am sa incerc reteta ta! Revin cu pareri!

marieta 1

04.10.2011, 11:38

te astept adicutza cu parerile tale!!!!!!!

Bya Ralu 1

21.07.2012, 21:50

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6150 puncte

MotanLaOale

4939 puncte

mirela0911

4567 puncte

 Adi

4424 puncte

Rocsi

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui in unt cu cartofi la cuptor