Musaca gratinata cu sos si cascaval

de Gherca Daniela in Mancaruri cu carne, 10 Oct 2016 | 1008 vizualizari

 

O Musaca tare buna, gustoasa, frumos gratinata si pe placul tuturor!

 

INGREDIENTE

  • 1.5kg carne amestec porc/vita
  • 6 cartofi mari taiati felii si presarati cu sare si piper
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov mic
  • patrunjel verde
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 4 oua
  • ulei pentru uns
  • 1 lingura pesmet
  • Pentru sos:
  • 2 oua
  • 100ml iaurt
  • 200g cascaval ras
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingura bulion
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca gratinata cu sos si cascaval:

Pentru inceput curatam ceapa, o taiem marunt si o calim cateva minute cu putina sare in 2-3 linguri de ulei, pe urma adaugam carnea si calim totul impreuna pana cand carnea s-a inmuiat suficient (cca.20-25 minute), condimentam dupa gust cu sare,piper si cimbru apoi o dam deoparte si lasam sa se raceasca complet.


Cand compozitia de carne este rece, scurgem surplusul de grasime daca s-a format, apoi adaugam ouale, patrunjelul, morcovul ras si amestecam pana cand compozitia s-a legat frumos, in caz ca este prea moale si nu s-a legat suficient, adaugam 1 lingura de pesmet.


Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet punem un rand de cartofi, apoi jumatate din cantitatea de carne, inca un rand de cartofi, restul de carne si la final inca un rand de cartofi. Invelim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor pentru cca.30 minute.


Intre timp preparam un sos din cele 2 oua, faina, iaurtul si bulionul, iar cand musacaua noastra este aproape gata, descoperim tava de folie si turnam sosul, apoi presaram cascaval ras toata suprafata.


Dam din nou la cuptor pentru cca.10 minute pana cand musacaua noastra este frumos gratinata deasupra.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Nu este nevoie sa fierbem cartofii inainte, ei se gasesc frumos si asa!

2

Carnea calita trebuie sa fie complet rece cand adaugam ouale, altfel cu se va lega si nu v-a mai avea o textura frumoasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca gratinata cu sos si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

anca_rm 1

11.10.2016, 10:55

ce faina ti-a iesit

ancutsa 1

12.10.2016, 13:25

Tare frumoasa si gustoasa, imi place cum se vad straturile!

RuxyRux 1

24.10.2016, 21:54

Frumoasa si gustoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Varza dulce a la Cluj