Musaca in stil grecesc ca la Cleme

de Constelatialeu in Porc, 24 Apr 2020 | 3925 vizualizari

 

Am gustat eu din musacaua greceasca cand am fost in vizita la Athena a lu`Grecia si mi-a placut. Asa ca acum am zis sa ma apuc si eu sa vad cum sta treaba cu musacaua asta dar adaptata la ce aveam la indemana, daca aveam vinete puneam si din alea, dar a ramas la nivel de cartof si altele.Cu alte cuvinte am reinterpretat reteta in felul meu, cum imi place mie si cu ce-mi place mie. "" De gustibus non est disputandum''

 

INGREDIENTE

  • cca 1kg de cartofi albi ( din aia am avut)
  • 750 g carne de porc tocata
  • 290 g ceapa verde tocata
  • 400 g amestec de rosii cu ardei conservate de asta toamna
  • sare
  • piper
  • Sos bechamel
  • 70 g unt cu 80% grasime
  • 70 g faina
  • 700 ml lapte
  • 30 g parmezan ras
  • 35 g cascaval
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • Pentru pus deasupra cand este gata musacaua
  • cca 200 g telemea de vaca si cascaval
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca in stil grecesc ca la Cleme:

Mai intai am pus cartofii la fiert, i-am fiert in coaja, nu i-am fiert sa fie in totalitate patrunsi, se mai fac si in cuptor. Dupa ce au fiert i-am lasat sa se raceasca.

 Dupa aceea am pregatit sosul bechamel. Intr-o craticioara am pus la topit untul, am adaugat faina si am am amestecat cca 2-3 min, apoi am subtiat cu lapte. Am presarat sare si piper si am continuat sa amestec continuu pana ce sosul a inceput sa se ingroase. Dupa ce a dat in 2-3 clocote am adaugat parmezanul si cascavalul, am omogenizat si am mai lasat 3 min pe foc. Am tras craticioara d epe foc, am lasat putin sa se tempereze si am acoperit cu folie alimentara, direct pe suprafata sosului, sa nu faca crusta pana urmeaza sa-l punem la musaca.

Am taiat ceapa verde marunt, am pus-o in tuci la calit, cat sa se inmoaie nitel, apoi am adaugat carnea tocata, am amestecat bine si am lasat sa se caleasca pana ce carnea incepe sa se albeasca, apoi am adaugat rosiile cu ardeiul, am presarat un pic de sare si piper, am micsorat focul si am lasat cca 40 de min sa fiarba in tihna pana sosul de carne nu mai are zeama.

Am uns cu un pic de ulei forma in care am facut musacaua. Am curatat cartofii de coaja si i-am taiat , am pus un strat ca baza, am asezat si pe margini cartofi, apoi am pus sosul de carne, peste care am pus restul de cartofi taiati rondele. In sosul bechamel spargem 2 oua si omogenizam bine, apoi intindem sosul deasupra peste stratul de cartofi. Am pus tava cu musaca in tava de la aragaz, am pus apa in tava de la aragaz, am dat focul foarte mic si am lasat sa se coaca musacaua la foc mic cca 2 ore, cand incepe sa se rumeneasca frumos este gata, cu 5 min inainte sa scoate tava din cuptor presaram telemeaua si cascavalul rase, lasam sa se topeasca, apoi scoatem musacaua din cuptor. O lasam 10 min ( exact cat a durat sedinta foto ) si apoi servim cu pofta. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca in stil grecesc ca la Cleme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Musaca cu cartofi si carne de porc