Musaca in stil grecesc ca la Cleme

de Constelatialeu in Porc, 24 Apr 2020 | 1783 vizualizari

 

Am gustat eu din musacaua greceasca cand am fost in vizita la Athena a lu`Grecia si mi-a placut. Asa ca acum am zis sa ma apuc si eu sa vad cum sta treaba cu musacaua asta dar adaptata la ce aveam la indemana, daca aveam vinete puneam si din alea, dar a ramas la nivel de cartof si altele.Cu alte cuvinte am reinterpretat reteta in felul meu, cum imi place mie si cu ce-mi place mie. "" De gustibus non est disputandum''

 

INGREDIENTE

  • cca 1kg de cartofi albi ( din aia am avut)
  • 750 g carne de porc tocata
  • 290 g ceapa verde tocata
  • 400 g amestec de rosii cu ardei conservate de asta toamna
  • sare
  • piper
  • Sos bechamel
  • 70 g unt cu 80% grasime
  • 70 g faina
  • 700 ml lapte
  • 30 g parmezan ras
  • 35 g cascaval
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • Pentru pus deasupra cand este gata musacaua
  • cca 200 g telemea de vaca si cascaval
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca in stil grecesc ca la Cleme:

Mai intai am pus cartofii la fiert, i-am fiert in coaja, nu i-am fiert sa fie in totalitate patrunsi, se mai fac si in cuptor. Dupa ce au fiert i-am lasat sa se raceasca.


Dupa aceea am pregatit sosul bechamel. Intr-o craticioara am pus la topit untul, am adaugat faina si am am amestecat cca 2-3 min, apoi am subtiat cu lapte. Am presarat sare si piper si am continuat sa amestec continuu pana ce sosul a inceput sa se ingroase. Dupa ce a dat in 2-3 clocote am adaugat parmezanul si cascavalul, am omogenizat si am mai lasat 3 min pe foc. Am tras craticioara d epe foc, am lasat putin sa se tempereze si am acoperit cu folie alimentara, direct pe suprafata sosului, sa nu faca crusta pana urmeaza sa-l punem la musaca.


Am taiat ceapa verde marunt, am pus-o in tuci la calit, cat sa se inmoaie nitel, apoi am adaugat carnea tocata, am amestecat bine si am lasat sa se caleasca pana ce carnea incepe sa se albeasca, apoi am adaugat rosiile cu ardeiul, am presarat un pic de sare si piper, am micsorat focul si am lasat cca 40 de min sa fiarba in tihna pana sosul de carne nu mai are zeama.


Am uns cu un pic de ulei forma in care am facut musacaua. Am curatat cartofii de coaja si i-am taiat , am pus un strat ca baza, am asezat si pe margini cartofi, apoi am pus sosul de carne, peste care am pus restul de cartofi taiati rondele. In sosul bechamel spargem 2 oua si omogenizam bine, apoi intindem sosul deasupra peste stratul de cartofi. Am pus tava cu musaca in tava de la aragaz, am pus apa in tava de la aragaz, am dat focul foarte mic si am lasat sa se coaca musacaua la foc mic cca 2 ore, cand incepe sa se rumeneasca frumos este gata, cu 5 min inainte sa scoate tava din cuptor presaram telemeaua si cascavalul rase, lasam sa se topeasca, apoi scoatem musacaua din cuptor. O lasam 10 min ( exact cat a durat sedinta foto ) si apoi servim cu pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca in stil grecesc ca la Cleme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Rotisserie Air Fryer Oven

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

dantes 1

27.04.2020, 09:50

Buna!

Geanina87 1

27.04.2020, 13:57

Arata foarte bine! De gust nu ma indoiesc!

mihaelar63 1

28.04.2020, 00:39

Ne place si noua

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse

de Adi 4

ieri la 20:46

Rulada cu cirese

de RuxyRux 9

ieri la 20:20

Afinata de casa

de oanapl 7

pe 21.06 la 22:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

14401 puncte

oanapl

13935 puncte

Panacris

11496 puncte

Rocsi

5346 puncte

Catalina L

4420 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chiftelute de dovlecei galbeni
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse

de Adi 4

ieri la 20:46

Rulada cu cirese

de RuxyRux 9

ieri la 20:20

Afinata de casa

de oanapl 7

pe 21.06 la 22:56

RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete si dovlecei