Muschi de porc cu ananas

de iuliandu in Porc, 7 Ian 2013 | 2173 vizualizari

 

Pentru cei care adora combinatiile de fructe si carne :)

 

INGREDIENTE

  • un ananas proaspat,nu conserva
  • 1 kg de carne de porc
  • doua frunze dafin
  • un catel de usturoi
  • un pahar de vin alb
  • o lingura de miere
  • o lingurita de paprika
  • o lingura de brandy
  • 25 de ml de suc de ananas
  • ulei
  • sare
  • doua bete pentru frigarui de circa 25-30 cm
  • doua cubulete de unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc cu ananas:

Taiem muschiul felii rotunde groase 1,5-2 cm, apoi punem intr-o tigaie uleiul la incins si prajim cate un minut pe fiecare parte feliile de carne. Le punem deoparte si in uleiul ramas adaugam vinul alb, dafinul usturoiul si sare. Dupa ce calim usturoiul il scoatem si il aruncam. Lasam vinul sa se evapore, dupa care adaugam mierea, paprika, lingura de brandy, sucul de ananas si inca un parf de sare. Pe feliile de carne presuram un pic de sare. Ananasul il curatam si il taiem felii de 1-1,5 cm, apoi asezam un rand de ananas, unul de carne si tot asa pana se termina carnea. Incepem cu o felie de ananas si terminam tot cu ananas.

Incalzim cuptorul la 200°,punem untul la topit intr-o tava, asezam carnea, turnam sosul pregatit inainte si mai lasam jumate din el pentru mai tarziu. Dupa ce am pus sosul, cu o pensula ungem carnea si ananasul apoi le bagam la cuptor pt 25 de minute. Dupa acest timp scoatem din cuptor si il intoarcem pe partea cealalta, turnam restul de sos si ungem din nou cu unt. Mai lasam 25 de minute dupa care scoatem tava si servim.

 

 

TIPS-URI

1

de preferat cuptorul ventilat

2

tava in care punem carne sa fie inalta cel putin 7-10 cm si sa nu fie mare

RETETA IN IMAGINI

Muschi de porc cu ananas-0
Muschi de porc cu ananas-1

COMENTARII (12)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

08.01.2013, 00:28

adry88

adry88 1

08.01.2013, 11:14

super bun

Renataedina

Renataedina 1

19.10.2016, 10:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!