Muschi de porc in crusta de alune de padure cu sos de mango si broccoli

de papabundetot in Porc, 14 Iun 2013 | 1048 vizualizari

 

Eu una abia astept weekendul sa ma delectez si sa ma joc in bucatarie cu ingredientele aflate prin casa…uneori mai fac si achizitii noi si mai incerc si retete nescrise inca sau “fur” idei din retetele vazute la TV pe care le adaptez dupa gustul si imaginatia mea. Asa a fost si de data aceasta ,aveam 2 muschiuleti pestisori cum le spun eu in frigider si pentru ca muschi umplut abia facusem nu de mult,am zis sa incerc ceva nou. Fusesem la cumparaturi in una din zile,inainte de weekend si am gasit in Selgros mango copt si bun ,l-am luat initial doar pentru ca nu prea gasesc mango gata copt in magazin, de obicei el se coace la mine acasa si pana sambata mi-a venit ideea asta cu muschiul de porc caruia i-am facut un delicios sos de mango.

 

INGREDIENTE

  • 2 muschiuleti de porc
  • 1 mango
  • 5 cm ghimbir
  • 3 catei usturoi
  • sos soia,
  • curry,
  • ienibahar
  • ,scortisoara
  • alune de padure sfaramante (am gasit la Lidl gata sfaramate)
  • 1 buchetel de brocoli
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc in crusta de alune de padure cu sos de mango si broccoli:

Muschiuletii dupa ce i-am spalat si uscat bine i-am pus intr-un castron si i-am imbaiat cu sos soia,curry,scortisoara si ienibahar si i-am lasat acolo cam 35-40 minute. Separat am curatat mango (1 buc) l-am taiat cubulete nu foarte mici,am taiat si 2 catei de usturoi si 5 cm radacina de ghimbir si le-am bagat toate la blender pana s-a format o pasta cu o culoare foarte frumoasa. Acest amestec l-am pus apoi intr-o craticioara cu putin ulei de masline, l-am lasat sa fiarba putin apoi am adaugat pentru o aroma deosebita o lingurita apa de flori de portocal si la sfarsit o manuta de zahar(pentru a echilibra aromele) pe care l-am lasat sa se topeasca.Asta a fost tot,simplu si extrem de aromat.


Dupa ce s-au marinat muschiuletii,i-am scurs putin de marinata in care au stat,pe o foaie de copt FINO,am presarat alune de padure sfaramate,am pus acolo muschiuletii si i-am imbracat in alunele tocate si apoi i-am pus in tava de copt. In tava am adaugat si marinata in care au stat muschii si putin ulei de masline si am dat totul la cuptor pentru aproximativ o ora.Tava eu am acoperit-o cu folie de aluminiu pentru ca muschiuletii sa se patrunda foarte bine. Cu 10 minute inainte de a opri focul am luat folia de aluminiu de pe tava pentru a se forma o crusta frumoasa si apetisanta.


Brocoli l-am opait 5 minute in apa cu sare si apoi l-am sotat intr-o tigaie pe aragaz cu ulei de masline si un catel de usturoi tocat marunt.


Poate suna pompos reteta ca sunt mai multi pasi dar sa nu va speriati de asta pentru ca totul se face simplu si relativ rapid si apoi la cate laude a primit mancarea…credeti-ma ca merita efortul


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc in crusta de alune de padure cu sos de mango si broccoli" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

papabundetot 1

17.06.2013, 10:41

Multumesc mult!!!

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 21:57

interesanta reteta

Panacris 1

02.11.2014, 09:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Sarmale