Lucicos ca la bunica

de MotanLaOale in Porc, 23 Oct 2012 | 5831 vizualizari

 

Sau pe romaneste mincare de varza si nu ciorba de varza cum zice toata lumea. Bunica mea era unguroaica din Ungaria si de la ea am invatat sa fac lucicos. Este o mancare de varza dulce cu carne grasa si afumatura, cu sos mai mult decat clasica mancare de varza. Este foarte buna cu mult marar!

 

INGREDIENTE

  • 1 varza dulce (2 kg)
  • 500g carne de porc mai grasa
  • 10-12 coaste afumate
  • 2 cepe
  • 5 rosii
  • 2 legaturi marar
  • ulei
  • cimbru
  • vegeta
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lucicos ca la bunica:

Ceapa se curata si se toaca marunt.


Varza se curata si se taie in bucati mai mari.


Carnea se taie bucati potrivite.


Intr-o cratita se pune ulei si se caleste ceapa cateva minute.


Se adauga carnea si se prajeste pana isi schimba culoarea .


Se pune vegeta, piper, cimbru si apa si se lasa la fiert.


Cand da in clocot se pune varza. Daca nu incape toata se pune peste cateva minute cand scade varza pusa la inceput.


Se completeaza cu apa si se lasa la fiert 40-50 minute, amestecand din cand in cand.


Cand au fiert bine eu am scos oasele de la coaste.


Se pun si rosiile taiate marunt se amesteca bine si se baga la cuptor pentru 15-20 minute (reteta originara nu se baga la cuptor, eu fac asa ca sa nu amestec mereu in ea).


Se toaca mararul si se pune peste varza si se amesteca bine.


Se mai tine 5 minute in cuptor si este gata.


Se mananca cu paine proaspata si salata de ceapa rosie.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lucicos ca la bunica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

MotanLaOale 1

25.10.2012, 22:30

Bya Ralu 1

23.07.2013, 23:27

bun bun

MotanLaOale 1

24.07.2013, 08:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj