Lucicos ca la bunica

de MotanLaOale in Porc, 23 Oct 2012 | 18348 vizualizari

 

Sau pe romaneste mincare de varza si nu ciorba de varza cum zice toata lumea. Bunica mea era unguroaica din Ungaria si de la ea am invatat sa fac lucicos. Este o mancare de varza dulce cu carne grasa si afumatura, cu sos mai mult decat clasica mancare de varza. Este foarte buna cu mult marar!

 

INGREDIENTE

  • 1 varza dulce (2 kg)
  • 500g carne de porc mai grasa
  • 10-12 coaste afumate
  • 2 cepe
  • 5 rosii
  • 2 legaturi marar
  • ulei
  • cimbru
  • vegeta
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lucicos ca la bunica:

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Varza se curata si se taie in bucati mai mari.

Carnea se taie bucati potrivite.

Intr-o cratita se  pune ulei si se caleste ceapa cateva minute.

Se adauga carnea si se prajeste pana isi schimba culoarea .

Se pune vegeta, piper, cimbru si apa si se lasa la fiert.

Cand da in clocot se pune varza. Daca nu incape toata se pune peste cateva minute cand scade varza pusa la inceput.

Se completeaza cu apa si se lasa la fiert 40-50 minute, amestecand din cand in cand.

Cand au fiert bine eu am scos oasele de la coaste.

Se pun si rosiile taiate marunt se amesteca bine si se baga la cuptor pentru 15-20 minute (reteta originara nu se baga la cuptor, eu fac asa ca sa nu amestec mereu in ea).

Se toaca mararul si se pune peste varza si se amesteca bine.

Se mai tine 5 minute in cuptor si este gata.

Se mananca cu paine proaspata si salata de ceapa rosie.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lucicos ca la bunica" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu perisoare din carne de porc  si taitei de casa

de Caty 1

ieri la 19:08

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

ieri la 09:57

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

pe 15.08 la 12:56

Supa de rosii cu galusti din gris

de Caty 1

pe 11.08 la 13:22

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj