Muschi de porc in foetaj

de nico15 in Porc, 2 Ian 2011 | 3808 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600-700 g de muschi de porc
  • 2 cutii de ciuperci
  • 1 cutie de pateu
  • 5-6 catei de usturoi
  • 2  cepe
  • 100 g unt
  • 100 ml de vin alb
  • 100 ml de smantana lichida
  • sare,
  • piper,
  • rozmarin,
  • ulei
  • 10 bobite de mazare
  • hartie de copt
  • aluat frantuzesc 800 g
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc in foetaj:

Se spala ciupercile, se scurg si se toaca,  se curata cele doua cepe, se toaca marunt si se pun in unt, cand ceapa este aurie se adauga si ciupercile si se lasa sa fiarba in sucul lor propriu, dupa ce acesta a fost absorbit se pune vinul alb si se continua fierberea adaugandu-se si putin rozmarin. Dupa ce si vinul a fost absorbit se adauga smantana si se sareaza si pipereaza, dupa care se vor lua de pe foc.

Separat pregatim muschiul, se fac mici incizii in care se introduc cateii de usturoi taiati pe feliute subtiri, se sareaza, pipereaza, se frige cateva minute pe fiecare parte dupa care lasam sa se raceasca  si unge muschiul cu pateu de ficat, pe toate partile.

Se ia alualut de foetaj, si se-ntinde, in acest timp dam muschiul prin ciuperci si il asezam pe aluat daca mai raman ciuperci le punem de jur imprejurul muschiului, dupa care rulam strans.

Se bate oul si se va unge cu ele pe deasupra pe foetaj. Eu am decupat din aluatul ramas frunze in foetaj si le-am atasat si frunzele au fost date cu ou si am facut mici incizii pe frunze ca niste nervuri. Am pus si cateva boabe de mazare.

Cuptorul este preancalzit, muschiul se va pune intr-o forma de chec unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se pune muschiul si se verifica aproximativ se lasa 45-50 de minute.

Eu il voi servi cu garnitura de cartofi Duchesse si ca salata cu ardei kapia umpluti cu varza rosie sau cu pepenasi murati.

Pofta Buna

 

RETETA IN IMAGINI

Muschi de porc in foetaj-0
Muschi de porc in foetaj-1
Muschi de porc in foetaj-2
Muschi de porc in foetaj-3
Muschi de porc in foetaj-4
Muschi de porc in foetaj-5
Muschi de porc in foetaj-6
Muschi de porc in foetaj-7
Muschi de porc in foetaj-8
Muschi de porc in foetaj-9
Muschi de porc in foetaj-10
Muschi de porc in foetaj-11
Muschi de porc in foetaj-12
Muschi de porc in foetaj-13
Muschi de porc in foetaj-14
Muschi de porc in foetaj-15

COMENTARII (19)

nico15

nico15 1

03.01.2011, 20:31

Da draga mea vanilla, asa este numai ca nu este muschi de vite, deoarece fiica mea nu serveste vita. Multumesc tuturor pentru comentarii
Nico

mamaieelena

mamaieelena 1

03.01.2011, 23:52

arata super bine

babi5

babi5 1

01.02.2014, 14:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!