Muschi de porc in foetaj

de nico15 in Porc, 2 Ian 2011 | 4049 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600-700 g de muschi de porc
  • 2 cutii de ciuperci
  • 1 cutie de pateu
  • 5-6 catei de usturoi
  • 2  cepe
  • 100 g unt
  • 100 ml de vin alb
  • 100 ml de smantana lichida
  • sare,
  • piper,
  • rozmarin,
  • ulei
  • 10 bobite de mazare
  • hartie de copt
  • aluat frantuzesc 800 g
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc in foetaj:

Se spala ciupercile, se scurg si se toaca, se curata cele doua cepe, se toaca marunt si se pun in unt, cand ceapa este aurie se adauga si ciupercile si se lasa sa fiarba in sucul lor propriu, dupa ce acesta a fost absorbit se pune vinul alb si se continua fierberea adaugandu-se si putin rozmarin. Dupa ce si vinul a fost absorbit se adauga smantana si se sareaza si pipereaza, dupa care se vor lua de pe foc.


Separat pregatim muschiul, se fac mici incizii in care se introduc cateii de usturoi taiati pe feliute subtiri, se sareaza, pipereaza, se frige cateva minute pe fiecare parte dupa care lasam sa se raceasca si unge muschiul cu pateu de ficat, pe toate partile.


Se ia alualut de foetaj, si se-ntinde, in acest timp dam muschiul prin ciuperci si il asezam pe aluat daca mai raman ciuperci le punem de jur imprejurul muschiului, dupa care rulam strans.


Se bate oul si se va unge cu ele pe deasupra pe foetaj. Eu am decupat din aluatul ramas frunze in foetaj si le-am atasat si frunzele au fost date cu ou si am facut mici incizii pe frunze ca niste nervuri. Am pus si cateva boabe de mazare.


Cuptorul este preancalzit, muschiul se va pune intr-o forma de chec unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se pune muschiul si se verifica aproximativ se lasa 45-50 de minute.


Eu il voi servi cu garnitura de cartofi Duchesse si ca salata cu ardei kapia umpluti cu varza rosie sau cu pepenasi murati.


Pofta Buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc in foetaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

nico15 1

03.01.2011, 20:31

Da draga mea vanilla, asa este numai ca nu este muschi de vite, deoarece fiica mea nu serveste vita. Multumesc tuturor pentru comentarii
Nico

mamaieelena 1

03.01.2011, 23:52

arata super bine

babi5 1

01.02.2014, 14:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Muschi de purcel la cuptor