Muschiulet de porc cu ceapa caramelizata

de Bucataras Medi in Porc, 26 Sep 2011 | 6514 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 muschiulet de porc
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura cu miere
  • 2-3 foi de dafin
  • unt
  • marar verde
  • sare,piper
  • Pentru ceapa caramelizata
  • 7-8  fire de ceapa verde(se poate folosi si ceapa uscata)
  • ulei de masline
  • 1 lingurita cu zahar
  • 1 lingura cu otet balsamic
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de porc cu ceapa caramelizata:

Spalam muschiuletul si apoi il taiem in felii groase de circa 2 cm, apoi condimentam dupa gust cu sare si piper fiecare bucata in parte.


Intr-un bol facem urmatorul amestec: vinul,uleiul de masline, sosul de soia,usturoiul zdrobit, mierea si foile de dafin. Amestecam bine, iar apoi turnam marinada peste bucatile de muschiulet pe care le-am pus intr-un vas. Acoperim cu folie de aluminiu vasul si il dam la frigider pentru circa 2 ore.


Pregatim ceapa caramelizata astfel: curatam, spalam si apoi taiem ceapa. Intr-o tigaie punem uleiul la incins si adaugam ceapa. Presaram cu sare si tinem la foc mic amestecam des . Dupa circa 10 minute adaugam zaharul si otetul balsamic. Lasam la foc mic in continuare avand grija sa amestecam din cand in cand, tinand pe foc inca 20-25 minute.


Intre timp scoatem bucatiele de carne din marinada, le stergem cu un prosop absorbant si le prajim in unt pe ambele parti dupa care le scoatem si le adaugam in tigaia in care avem ceapa. Acoperim cu capac tigaia, amestecam prin rasucire (deci nu mai folosim lingura), tragem de pe foc si lasam sa se "odihneasca" timp de 10 minute, apoi putem servi .


Servim cald, asezonat cu marar verde si o garnitura de cartofi natur (sau orice alta garnitura). Neaparat nu trebuie sa lipseasca un pahar cu vin.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc cu ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Lau 1

03.10.2011, 08:37

bun

Cris2711 1

03.10.2011, 19:08

mamaieelena 1

04.10.2011, 18:58

mmm ce bunatate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Paccheri cu crema de branza

ieri la 21:41

Desert tort cu visine, crema mascarpone si crema de ciocolata cu unt de arahide

de Rocsi 9

ieri la 20:49

Salata de vinete cu ardei copt

de Bunica 7

ieri la 15:08

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc cu sos de smantana