Muschiulet de porc cu varza rosie

de Bucataras in Porc, 2 Oct 2019 | 3419 vizualizari

 

Mie imi place tare mult varza rosie, odata pentru faptul ca umple farfuria de culoare, apoi pentru gustul deosebit pe care il are. Asa ca azi va propun o reteta de muschiulet de porc cu varza rosie calita. 

 

INGREDIENTE

  • 1 varza rosie
  • 1 ceapa rosie
  • 1 muschiulet de porc
  • 1 cub de unt
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru/busuioc
  • 1 lingurita de chimen
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de porc cu varza rosie :

Curata varza rosie de primele frunze, spal-o, tai-o in sferturi si indeparteaza-i cotorul.

Taie fideluta varza si framant-o intr-un bol cu putina sare, pentru a se inmuia. 

Spala muschiuletul de porc, condimenteaza-l cu sare, piper si cimbru. Unge-l cu ulei si lasa-l la frigider 30 minute. 

Pune untul la topit intr-o tigaie, apoi pune muschiuletul de porc in tigaie, sa se rumeneasca usor pe toate partile. 

Incinge cuptorul si muta muschiuletul intr-o tava de cuptor, pentru inca 30 minute, cu tot cu sosul din tigaie, cat sa se patrunda bine carnea, dar sa ramana frageda si pufoasa. 

Pune ulei intr-o cratita, adauga ceapa tocata marunt si varza rosie, sare si chimen. Chimenul, pe langa gustul deosebit pe care il da mancarii are si rol digestiv. Adauga o cescuta de apa, pentru ca varza rosie nu-si lasa prea multa zeama,  acopera cratita cu un capac si lasa la foc mic. Spre final, cand varza e aproape gatita, poti adauga si bucati de mere rosii peste varza. 

Taie felii fragede din muschiuletul de porc, asaza-le pe pat de varza, pune si o felie de mar alaturi si presara putina verdeata sau foi de ceapa tocate marunt. 

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc cu varza rosie " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mihaelar63 1

03.10.2019, 00:38

Am preluat stafeta. Pardon-reteta Merge la favorite !!!

mirela0911 1

03.10.2019, 15:07

O bunatate!

Rocsi 1

04.10.2019, 20:50

Imi place si mie sa gatesc destul de des acest muschiulet! Este o bunatate!

COMENTEAZA

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv din muschiulet de porc