Mancare de mazare

de diaconta in Porc, 3 Iul 2011 | 4885 vizualizari

 

O mancarica de mazare cu carnita de porc ,facuta domol,asa ....ardeleneste, in oala de lut.Demult o aveam pe lista de asteptare si iata ca in sfarsit i-a venit randul.O minunatie de mancare,ma laud si eu,dar daca o incercati ,veti vedea ca nu v-am pacalit.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr mazare boabe
  • 300 gr pulpa de porc
  • 5 morcovi
  • 1/2 lingura faina
  • lapte
  • 3 linguri smantana
  • 2 buc ceapa
  • marar,leustean
  • ulei
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare:

Se curata ceapa si se taie marunt.In oala de lut se pune putin ulei si punem ceapa sa se caleasca.Adaugam apoi si carnea taiata bucati.O lasam o vreme sa se prajeasca domol.asa cum am spus,in oala de lut procesul este foarte lent.Mai apoi turnam doua pahare de apa rece,punem sare si putin piper si lasam sa fiarba incetisor.Cand carnea este aproape fiarta,punem si morcovii curatati si taiati bucati(morcovii noi se vor fierbe foarte repede) ,mazarea si leusteanul.

Cand este fiarta si mazarea,desfacem faina cu putin lapte si o adaugam in oala,amestecand sa nu se faca cocoloase.Punem si cele trei linguri de smantana si mararul tocat fin.Mai lasam pana cand mancarea capata putina consistenta si ....cam asta a fost.

Nu-mi ramane decat sa va spun .....Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

DIANA B 1

18.07.2011, 08:52

Apai no , daca-i ardeleneste , e musai ca-i buna

diaconta 1

18.07.2011, 18:07

Diana musai dara

lili 1

03.03.2013, 10:47

sigur ca e buna!!!

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6643 puncte

Panacris

3872 puncte

Rocsi

2943 puncte

 Adi

2871 puncte

Constelatialeu

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Iahnie de fasole la slow cooker Crock Pot

pe 26.10 la 20:22

Desert banana coffee brownie

pe 26.10 la 19:20

Pulpe de pui cu masline si vegetale la slow cooker Crock Pot

pe 26.10 la 16:34

Vinete umplute

de Ksenya 5

pe 26.10 la 12:06

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

pe 24.10 la 20:46

RETETA RECOMANDATA
Mancare de castraveti murati cu carne de porc