Muschiulet impletit cu bacon si ciuperci

de Rocsi in Porc, 26 Ian 2017 | 541 vizualizari

 

De cand am descoperit acest muschiulet de porc fraged, imi place sa il gatesc in diverse feluri, pentru ca se face repede si se topeste in gura. Acum, l-am condimentat bine, am pus niste fasii de bacon intre pentru un plus de aroma si savoare si l-am servit ca aperitiv, ca fel principal cu cartofi la cuptor si salata/muraturi sau cu un orez cremos cu parmezan. Ce spuneti, va tenteaza?

 

INGREDIENTE

  • 2 muschiuleti de porc
  • 100 gr bacon fasii
  • 1/2 borcan mic de ciuperci taiate
  • 3-4 cate de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 2 linguri sos teriyaki
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingura mustar Dijon
  • 2-3 linguri ulei
  • 150 ml apa
  • 50 ml vin rosu
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet impletit cu bacon si ciuperci:

Spalam muschiuletul si il stergem cu servetele de bucatarie.

Il asezam pe tocator, taiem 3 fasii pe lung de grosimi aproximativ egale, insa un capat il lasam intreg.

Intr-un bol, amestecam sosul teriyaki, mustarul, sare, piper, boia de ardei dulce, cimbrul si uleiul. Le invartim bine pana sunt omogenizate.

Cu acest amestec ungem muschiuletul taiat fasii pe toate partile.

Pe lateralele fasiilor de muschi, punem fasii de bacon, deci doar pe cel din mijloc nu punem.


Ii impletim cat mai strans, iar la capatul impletirii ii prindem cu scobitori.

Punem hartie de copt intr-o tava, asezam muschiuletii.

Spalam ciupercile si le scurgem bine.

Usturoiul il curatam si il taiem bucati mari.

Printre impletituri, bagam ciuperci si bucati de usturoi.


Amestecam apa cu vinul, ii dam drumul in tava.

Acoperim tava cu staniol si o introducem in cuptorul incins, cam la 180 de grade C.

Dupa o ora, o ora si un sfert, luam staniolul si mai lasam muschiuletii la cuptor, circa 20 de minute, pana prind o crusta usor rumenita.

Cand este gata, il scoatem din cuptor si il servim cald.


Ce ramane, il acoperim pentru a se pastra fraged.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet impletit cu bacon si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

27.01.2017, 18:43

Ma bucur ca va place! Muschiuletul acesta este carnea mea preferata daca pot sa zic asa. Iese mereu asa fraged, nu este gras si se face atat de repede!

-Marius- 1

28.01.2017, 08:57

Rocsi 1

28.01.2017, 17:43

Marius

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet in sos vanatoresc