Nachos

de raluca95 in Aperitive / Garnituri, 24 Mai 2015 | 3549 vizualizari

 

Daca tot am facut o cina intre prieteni am zis sa incerc ceva nou de data asta.. Din cate mi-au spus ceilalti a fost si bun :D ce spuneti?

 

INGREDIENTE

  • 400 g nachos
  • 400 g fasole frecata+ 200 g de fasole fiarta intreaga (eu am folosit din conserva)
  • 500 g carne tocata de vita
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2 catei de usturoi
  • boia de ardei iute+sare+piper
  • jumatate de pahar de apa
  • ulei de masline
  • 2 rosii taiate cubulete
  • 3 cepe verzi taiate rondele
  • 1 ardei iute taiat feliute
  • 300 g cascaval dat pe razatoarea mare (puteti folosi orice fel de branza care se topeste, ca de exemplu mozzarella.. sau chiar sa folositi un mix de mai multe branzeturi)
Sos:
  • jumatate de ardei iute
  • ulei de masline
  • 3 linguri de pasta de ardei
  • 200 de ml de suc de rosii
  • sare+piper
  • o ceapa mica tocata marunt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nachos:

Incep prin a face compozitia pentru nachos : punem ceapa toacata la calit in doua linguri de ulei de masline si o lasam sa se caleasca incet, dupa care adaugam carnea, o lasam sa se gateasca si adaugam fasolea batuta, fasolea boabe si jumatatea de pahar de apa si lasam la foc mic sa dea un clocot. Cand e gata adaugam sare, boia de ardei iute, piper si usturoiul tocat marunt si stingem focul. Intr-o tava mare (eu am folosit cea de la cuptor) punem cele 400 de grame de nachos peste care intindem uniform compozitia de mai devreme si punem deasupra cubuletele de rosii, ceapa verde, ardeiul iute (in caz ca nu va place prea picant reduceti cantitatea) si cascavalul si dam la cuptor timp de 10/15 minute la 200 de grade. Sosul se poate face si inainte si procedam astfel : tocam marunt ardeiul si il calim putin in 2 linguri de ulei de masline la foc mic dupa care adaugam pasta de ardei si sucul de rosii si lasam sa dea un clocot, oprim focul si adaugam sare si piper dupa gust si ceapa tocata marunt. In caz ca nu vreti picant sosul nu puneti ardeiul iute, dar eu ador mancarea picanta :)) Si cam asta a fost :D Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Nachos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

pe 13.06 la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

pe 13.06 la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

pe 13.06 la 18:43

 Varza noua cu sorici ( si altele )

pe 13.06 la 14:45

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Chiftele dietetice de pui cu salata de legume