Napolitane cu nuci caramelizate

de VERONICA2607 in Prajituri, 16 Feb 2012 | 1795 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 foi de napolitana din comert( marimea unei coli A4)
  • 5 galbenusuri
  • 11 linguri zahar
  • 1 cana nuca taiata
  • 150 gr margarina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane cu nuci caramelizate:

Se pun la topit 5 linguri de zahar, cand este topit se adauga margarina si se amesteca pana se topeste. Separat se bat cele 5 galbenusuri cu 6 linguri de zahar si se adauga peste zaharul topit cu margarina, se adauga si nuca taiata si se lasa la fiert pana ce ajunge la consistenta unei ciulamale. Crema obtinuta se imparte in 3 parti egale. Se pune pe un tocator de lemn o foaie de napolitana, peste care adaugam o parte din crema, apoi peste ea asezam a 2-a foaie de napolitana si repetam procesul pana terminam si cele 2 parti de crema.Se pune peste prajitura inca un tocator de lemn si o greutate pentru 2 ore. Dupa 2 ore se poate servi.

 

TIPS-URI

1

Crema se pune pe foile de napolitana cat timp este inca fierbinte, daca o lasam sa se raceasca se va intari si nu vom putea sa o mai intindem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

diaconta 1

16.02.2012, 22:36

cred c-au fost foarte bune

VERONICA2607 1

16.02.2012, 23:17

diaconta au fost atat de bune incat am mancat-o aproape toata singura

jolygina 1

19.02.2012, 10:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert budinca de vanilie cu clatitie